Αυτός θα είναι ο ενιαίος φορτιστής που θα έχουμε μέχρι το 2024

Για τους φορητούς υπολογιστές ο κανονισμός θα ισχύσει σε δεύτερη φάση

Για τους φορητούς υπολογιστές ο κανονισμός θα ισχύσει σε δεύτερη φάση

Με USB-C όλες οι συσκευές μέχρι το 2024.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη κατέληξαν στις 7 Ιουνίου σε συμφωνία.

Βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη, μέχρι το φθινόπωρο του 2024, το USB Type-C θα γίνει στην ΕΕ η κοινή θύρα φόρτισης για όλα τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet, τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός, τα ακουστικά, τα φορητά ηχεία, τις ψηφιακές μηχανές, κ.α. , ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή τους.

Για τους φορητούς υπολογιστές, ο κανονισμός θα ισχύσει σε δεύτερη φάση, έως 40 μήνες μετά την έναρξη ισχύος του.

Με την καθιέρωση ενός ενιαίου φορτιστή για ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές αναμένεται να μειωθούν τα ηλεκτρονικά απόβλητα και να διευκολυνθεί η ζωή των καταναλωτών που αναγκάζονται να συσσωρεύουν ασυμβίβαστους φορτιστές για τις διαφορετικές συσκευές τους.

Γιατί είναι πλήγμα για την Κύπρο

Το σχέδιο θα αναγκάσει όλες τις εταιρείες — κυρίως την Apple– να κατασκευάσουν τηλέφωνα, tablet, ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης και ψηφιακές κάμερες για να χρησιμοποιούν τον φορτιστή USB-C (type C), ανακοίνωσαν οι διαπραγματευτές.

Η πρόταση αρχικά εξόργισε την Apple, η οποία είπε ότι θα μείωνε την καινοτομία. Ωστόσο, η εταιρεία δοκιμάζει επί του παρόντος μελλοντικά μοντέλα iPhone που αντικαθιστούν την τρέχουσα θύρα φόρτισης Lightning με την πιο διαδεδομένη υποδοχή USB-C. Τα τρέχοντα μοντέλα φορητών υπολογιστών Apple χρησιμοποιούν ήδη φορτιστή USB-C.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy