Δύτες στην Ιαπωνία συνάντησαν και κατέγραψαν καλαμάρι γίγας (vid)

Μια συναρπαστική εμπειρία βίωσαν δύο Ιάπωνες δύτες, οι οποίοι συνάντησαν στον βυθό ένα γιγαντιαίο καλαμάρι.

Μια συναρπαστική εμπειρία βίωσαν δύο Ιάπωνες δύτες, οι οποίοι συνάντησαν στον βυθό ένα γιγαντιαίο καλαμάρι.

Συνάντηση με ένα καλαμάρι-γίγας, μήκους 2,5 μέτρων είχαν δύο δύτες από την Ιαπωνία. Ο Γιοσούκε Τανάκα και η σύζυγός του Μίκι, εκπαιδευτές καταδύσεων στην Τογιούκα ενημερώθηκαν από πωλητή ειδών αλιείας, που είχε δει το γιγάντιο καλαμάρι κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας και αναχώρησαν με σκάφος για να το βρουν κοντά σε βραχώδη ακτή.

Video Printscreen«Ήταν εκεί, ένα τεράστιο καλαμάρι», διηγήθηκε ο Τανάκα. «Δεν είχε την ευκινησία πολλών ψαριών και θαλασσίων πλασμάτων», πρόσθεσε. «Τα πλοκάμια του και τα πτερύγιά του κινούνταν πολύ αργά».

Το μέγεθος του καλαμαριού και τα τεράστια μάτια του ήταν συγκλονιστικά και ο Τανάκα είπε ότι βλέποντάς το φαντάστηκε πόσο δυνατό πρέπει να είναι ένα καλαμάρι για να επιτεθεί σε μια φάλαινα. «Μπορούσα να δω τα πλοκάμια του να κινούνται. Σκέφτηκα ότι θα ήταν επικίνδυνο να σε πιάσει και να σε παρασύρει αυτό το πλάσμα», συνέχισε.

Είναι γνωστό ότι γιγάντια καλαμάρια ζουν κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας και μερικές φορές κάποια ξεβράζονται στις ακτές της, αλλά είναι πολύ σπάνιο να μπορέσει να τα δει κανείς να κολυμπούν στην θάλασσα.

«Ήταν συναρπαστικό. Νομίζω ότι λίγα πράγματα είναι πιο σπάνια» από αυτό το θέαμα, είπε ο Τανάκα και συμπλήρωσε: «Ακούω ότι δεν γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτό το πλάσμα. Θα ήμουν ευτυχής αν αυτό μας βοηθούσε να μάθουμε περισσότερα».

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy