Ζητά και ρέστα το Κατάρ για το σκάνδαλο στην Ευρωβουλή

Τα βάζει με την η βελγική Κυβέρνηση που «δεν έκανε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την Κυβέρνησή του Κατάρ για να αποδείξει τα γεγονότα».

Τα βάζει με την η βελγική Κυβέρνηση που «δεν έκανε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την Κυβέρνησή του Κατάρ για να αποδείξει τα γεγονότα».

Το Κατάρ επανέλαβε σήμερα ότι δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη σε υπόθεση διαφθοράς που ερευνάται από τις βελγικές αρχές στην οποία εμπλέκονται άτομα που συνδέονται με το Τα βάζει με την η βελγική Κυβέρνηση που «δεν έκανε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την Κυβέρνησή του Κατάρ για να αποδείξει τα γεγονότα».Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι βελγικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε τέσσερα άτομα που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ισχυρισμούς ότι το Κατάρ τους έδωσε χρήματα και δώρα για να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων. Το Κατάρ έχει αρνηθεί και στο παρελθόν οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Διπλωμάτης από την αποστολή του Κατάρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε ότι η χώρα δέχθηκε κριτική και επίθεση και είναι  βαθιά απογοητευμένη που η βελγική Κυβέρνηση «δεν έκανε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την Κυβέρνησή μας για να αποδείξει τα γεγονότα».

Πρόσθεσε ότι «ο περιορισμός του διαλόγου και της συνεργασίας» για το θέμα πριν από τη λήξη μιας νομικής διαδικασίας θα επηρεάσει αρνητικά τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και τις συζητήσεις για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy