ΥΠΕΞ: Η εισαγωγή υποκειμενικών απόψεων στις εκθέσεις ΟΗΕ, δεν ικανοποιεί τη Λευκωσία

Μας βάζουν στην ίδια μοίρα όσον αφορά τη ρητορική μεταξύ των ιθυνόντων του ψευδοκράτους και της Άγκυρας

Μας βάζουν στην ίδια μοίρα όσον αφορά τη ρητορική μεταξύ των ιθυνόντων του ψευδοκράτους και της Άγκυρας

Εκείνο που δεν μας άρεσε καθόλου από τις δύο εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα, μία για καλές του υπηρεσίες και μια για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, είναι η εισαγωγή υποκειμενικών απόψεων, πέραν των αντικειμενικών γεγονότων, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, παραπέμποντας και σε ενδελεχή, όπως είπε, ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο για το θέμα.

Μας βάζουν στην ίδια μοίρα όσον αφορά τη ρητορική μεταξύ των ιθυνόντων του ψευδοκράτους και της ΆγκυραςΣε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης στο ΥΠΕΞ, ο κ. Κασουλίδης μίλησε για υποκειμενικές απόψεις «που επιτρέπουν όχι στον Γενικό Γραμματέα, αλλά αυτούς που συμβουλεύουν τον Γενικό Γραμματέα, να μας βάζουν στην ίδια μοίρα όσον αφορά τη ρητορική μεταξύ των ιθυνόντων του ψευδοκράτους και της Άγκυρας».

«Τη θεωρώ απαράδεκτη (την προσέγγιση) και απαράδεκτο και τον λόγο για τον οποίο κρίνουν ότι υπάρχει χάσμα εξαιτίας της ρητορικής, όπως λένε, εκατέρωθεν», ανέφερε ο ΥΠΕΞ.

Ο κ. Κασουλίδης πρόσθεσε πως δεν έφτασε να στεγνώσει το μελάνι αυτής της έκθεσης και ήρθαν τα αποτελέσματα των τοπικών «εκλογών» στα κατεχόμενα και μίλησε ο κόσμος.

Και ο κόσμος, πρόσθεσε, δεν έδειξε με το αποτέλεσμα ότι συμφωνεί με την πολιτική των δύο κρατών και της διχοτόμησης της τ/κ ηγεσίας και της Άγκυρας, αλλά μάλλον επιθυμεί την προσέγγιση μεταξύ των δύο κοινοτήτων, με στόχο την ενοποίηση της Κύπρου και όχι τη διχοτόμησή της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy