Βελγικά ΜΜΕ: Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής ο εγκέφαλος στην υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ

Φέρεται ως ο «μαέστρος της ορχήστρας» και ελέγχεται αν αυτός έδινε οδηγίες

Φέρεται ως ο «μαέστρος της ορχήστρας» και ελέγχεται αν αυτός έδινε οδηγίες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τη υπόθεση διαφθοράς που αφορά το Κατάρ, με τις βελγικές αρχές να βάζουν στο στόχαστρο τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι Φέρεται ως ο «μαέστρος της ορχήστρας» και ελέγχεται αν αυτός έδινε οδηγίες(S&D) ως αρχηγός του κυκλώματος.

Αυτό αναφέρουν τα βελγικά Μέσα Knack και Le Soir, τα οποία επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές, ο Παντζέρι είναι ο «μαέστρος της ορχήστρας» και ελέγχεται αν ήταν αυτός που έδινε οδηγίες στους βοηθούς των ευρωβουλευτών για το τι να κάνουν.

Υπενθυμίζεται πως ο Παντζέρι είναι ένα από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής. Ανάλογη τύχη είχε τόσο η σύζυγός του, όσο και η κόρη του, για τις οποίες εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκτελέστηκε στην επαρχία του Μπέργκαμο.

Ο Παντζέρι είναι μέλος του ιταλικού πολιτικού κόμματος Articulo Uno – το οποίο αποσχίστηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα το 2017. Από το 2004 έως το 2019, ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D).

Όπως γράφει η Knack το 2017, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου επέβαλε στον Παντζέρι να επιστρέψει 83.764 ευρώ σε έξοδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από έρευνα που ξεκίνησε το 2009 από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για παραβάσεις των κανόνων για την επιστροφή των εξόδων των βουλευτών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy