Τρεις στην κούρσα για την προεδρία του ΔΗΣΥ : Και ο Δημήτρης Δημητρίου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του

Υποβάλλει αύριο την παραίτηση του από εκπρόσωπος Τύπου του Συναγερμού

Υποβάλλει αύριο την παραίτηση του από εκπρόσωπος Τύπου του Συναγερμού

Χάρης Γεωργιάδης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, θα βρεθούν απέναντι από τον Αβέρωφ Νεοφύτου εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητά τους  για την προεδρία του κόμματος.

Στη δήλωσή του ο Δημήτρης Δημητρίου κάνει λόγο για την αναγκαιότητα συνολικής επανεκκίνησης του ΔΗΣΥ με ενότητα και ανανέωση σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως αύριο θα υποβάλει την παραίτησή του από εκπρόσωπος του κόμματος.

 

Υποβάλλει αύριο την παραίτηση του από εκπρόσωπος Τύπου του Συναγερμού«Στον Αβέρωφ Νεοφύτου οφείλω πολλά. Τον Αβέρωφ Νεοφύτου τον στηρίξαμε όλοι, όλοι οι βουλευτές, όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής.  Η συζήτηση δεν αφορά ούτε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ούτε οτιδήποτε άλλο αλλά αφορά την επόμενη μέρα του ΔΗΣΥ. Ο ΔΗΣΥ οφείλει να επανεκκινήσει, να αναγεννηθεί, χρειάζεται να κάνουμε σημαντικές υπερβάσεις, να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε», είπε.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε μια λογική που συνεχώς μας απομακρύνει από την κοινωνία..να αφήσουμε πίσω αυτά που μας δίχασαν. Γι’ αυτό θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των 52 χιλιάδων μελών». «Για πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης φέραμε τον κόσμο μας σε ένα ασύλληπτο δίλημμα, ένα αδιανόητο αδιέξοδο.. να μην ξέρουν τι να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο».

Ερωτηθείς για το αν φταίει ή όχι ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως η συζήτηση αφορά το αύριο και τη νέα ηγεσία. «Μεγάλη πρόκληση είναι να κάνουμε ξανά τον ΔΗΣΥ μεγάλο και πρωταγωνιστή. θα είναι άδικο να βάλουμε το πρόσωπο του Αβέρωφ Νεοφύτου στην οθόνη και να του ρίχνουμε όλοι βελάκια. Είναι ηγέτης της παράταξης. Εκ των πραγμάτων φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ίσως το μεγαλύτερο αλλά όχι ολόκληρο. Θέλω να είμαι δίκαιος. Ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη. Μεγαλύτερη ή μικρότερη».

Αυτούσια η ανακοίνωσή του

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του. Και είναι ευθύνη δική μας να αποφασίσουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα του.

Αν θα μείνουμε στάσιμοι, εγκλωβισμένοι σε διαμάχες και προσωπικές στρατηγικές, που αφορούν το χτες ή αν θα κοιτάξουμε μπροστά, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημαγια την παράταξή μας.

Στις εκλογές της 11ης Μαρτίου, θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του κόμματος. Γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι αυτό που σήμερα χρειάζεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός, είναι μια συνολική επανεκκίνηση.

Με ενότητα, που τόσο τραυματίστηκε αυτή την περίοδο. Με ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Και με το βλέμμα μας μπροστά!

Είμαστε η παράταξη στην οποία ακουμπά η πατρίδα μας, σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Οφείλουμε να είμαστε σύντομα, ξανά δυνατοί. Υπηρετώ τον Δημοκρατικό Συναγερμό από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια. Ως βουλευτής δίνω καθημερινά μάχες, τόσο για την παράταξή μας, όσο και γι’ αυτά που αποτελούν την προσωπική αξιακή μου πυξίδα:

Την Ελευθερία

Τη Δικαιοσύνη

Τη Διαφάνεια

Μα πάνω απ´ όλα την επανένωση της πατρίδας μας.

Είμαι έτοιμος και δυνατός, να μπω μπροστά στη μάχη, για την αναγέννηση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Μια αναγέννηση που θα αργήσει, αν στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές επιλέξουμε τη στασιμότητα.

Το τραύμα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών, θα το ξεπεράσουμε μόνο με υπερβάσεις. Υπερβάσεις επετηρίδων, μηχανισμών, όλων όσων απειλούν να μας βυθίσουν στην εσωστρέφεια.

Τώρα! Είναι η ώρα της βάσης του Δημοκρατικού Συναγερμού!

Των αγνών μελών του, που είναι η ψυχή και η δύναμή του.

Σε σας απευθύνομαι και σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί.

Για να δούμε τη μεγάλη μας παράταξη ξανά, δυνατή και περήφανη.

Για να δούμε και πάλι το γαλάζιο να κυματίζει πρώτο, περήφανα μες τον ουρανό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του κόμματος εξήγγειλε και ο Χάρης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, οι εκλογές για την θέση του προέδρου του ΔΗΣΥ θα διεξαχθούν στις 11 Μαρτίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy