Την ξεκάθαρη θέση του Γ.Γ.ΟΗΕ διατύπωσε η Ντι Κάρλο στον κατοχικό ηγέτη

Έτοιμος να μεταβεί στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος

Έτοιμος να μεταβεί στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος

 

Πολύ ξεκάθαρη έκανε την δέσμευση του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό και στην επίλυσή του «και στις προσπάθειές μας για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», όπως δήλωσε η Αναπληρώτρια ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, μετά από την ωριαία συνάντηση, που είχε στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Έτοιμος να μεταβεί στη Νέα Υόρκη ο ΠρόεδροςΌπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κ. Ντι Κάρλο είπε ότι συζήτησαν με τον κ. Τατάρ σε βάθος το Κυπριακό και μίλησαν για την ανάγκη ενίσχυσης των Τεχνικών Επιτροπών, ώστε να εργαστούν σκληρά για μια ευρεία σειρά από θέματα «ώστε να κινηθούμε προς τα εμπρός».

Του εξέφρασε, συνέχισε, «βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια» για τις απώλειες ζωών κατά τους σεισμούς στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατοχικός ηγέτης διατύπωσε τις γνωστές του θέσεις περί αναγνώρισης της κυριαρχίας του ψευδοκράτους αλλά και την αντίθεση του για εμπλοκή της Ε.Ε. στο Κυπριακό

Ετοιμότητα Προέδρου να μεταβεί στην Νέα Υόρκη

Την ετοιμότητά του να μεταβεί ακόμη και στη Νέα Υόρκη αν ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, θεωρήσει ότι αυτό είναι απαραίτητο στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προς την Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, όπως δήλωσε έπειτα από αυτήν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy