Την Νατάσα Πηλείδου για Εκ. Διευθύντρια του ΔΗΣΥ προτείνει η Α. Δημητρίου

Την πρόταση της προς το Πολιτικό Γραφείο για διορισμό της τέως Υπουργού Ενέργειας, Νατάσας Πηλείδου, στη θέση της Εκτελεστικής Διευθύντριας του Δημοκρατικού Συναγερμού ανακοίνωσε η Πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις της την Τρίτη, στην παρουσία και της κ. Πηλείδου, η κ. Δημητρίου είπε ότι «θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την φίλη Νατάσα Πηλείδου η οποία με εμπιστεύεται προσωπικά αλλά βεβαίως εμπιστεύεται τον πολιτικό της χώρο την Δημοκρατικό Συναγερμό και σήμερα λοιπόν αποφασίζουμε ότι θα είναι η προσωπική μου εισήγηση προς το Πολιτικό Γραφείο για να αναλάβει τη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας του κόμματος».

Μια θέση, είπε συνεχίζοντας η κ. Δημητρίου, «η οποία ουσιαστικά θα ενέχει το πορτφόλιο της ευρύτερης διοίκησης του κόμματος σε όλο του φάσμα». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νατάσα Πηλείδου «και νοουμένου ότι προβλεφθούν οι δέουσες νομικές διαδικασίες που προβλέπονται και από τον νόμο» θα συμβάλει τα μέγιστα στην νέα προσπάθεια που θέλουμε για την μελλοντική πορεία του ΔΗΣΥ.

Ευχαρίστησε την κ. Πηλείδου «για την εμπιστοσύνη και την αποδοχή γι΄αυτό και θα ακολουθήσει στη συνέχεια η εισήγηση προς το Πολιτικό Γραφείο» και αφού γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες βάσει της νομοθεσίας να αναλάβει και επίσημα  τα καθήκοντά της ως Εκτελεστική Διευθύντρια του κόμματος.

Ευχαριστώντας για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό της για την «τιμητική εισήγηση που θα γίνει στο Πολιτικό Γραφείο» στις δηλώσεις της η κ. Πηλείδου είπε ότι, «για μένα η υλοποίηση του δικού σου οράματος και του οράματος όλης της ηγεσίας για την αυριανή μέρα του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι ένα πρώτιστο μέλημα, είναι κάτι το οποίο πρέπει  και μπορεί να υλοποιηθεί πιστεύω μέσα σε πολύ γρήγορα χρονοδιαγράμματα».

«Αν και εφόσον εγκριθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις διαδικασίες του κόμματος η εισήγηση αυτή είμαι στη διάθεση σας και είμαι σίγουρη ότι μπορούμε μαζί να πάρουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό σε ένα ακόμα πιο ψηλό σημείο όπου η αξιοπιστία του πλέον να είναι ορατή, όχι μόνο μέσα από τις πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που προωθεί, αλλά και μέσα από τη χρηστή διοίκηση και τις διαδικασίες και την διαφάνεια που θα χαρακτηρίζει τον οργανισμό, ως έναν σύγχρονο οργανισμό, ως ένα κόμμα που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και ευρύτερα», είπε, καταλήγοντας.

Η Νατάσα Πηλείδου διετέλεσε Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 10 Ιουλίου 2020 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy