Την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Καϊλή – Σπυράκη για θέματα που αφορούν την αμοιβή συνεργατών τους, ζητά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή (Σοσιαλδημοκράτες, ΠΑΣΟΚ) και της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Νέα Δημοκρατία) ζήτησε το γραφείο της Ευρωπαίας Εισαγγελέα, για υπόθεση που σχετίζονται με την αμοιβή συνεργατών τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Το ζήτημα δεν φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να σχετίζεται με το σκάνδαλο που αφορά τον φερόμενο χρηματισμό ευρωβουλευτών από το Κατάρ και άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέα, Λάουρα Κοβέσι, την Πέμπτη το γραφείο της, «βάσει των διαδικασιών που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης», ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας «ζήτησε την άρση της ασυλίας της κυρίας Εύας Καϊλή, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και της κυρίας Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy