Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη – Σίσι, προσδοκία για ενδυνάμωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κύπρου – Αιγύπτου

Ο Πρόεδρος Σίσι εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση προς τον απερχόμενο Πρόεδρο της Κύπρου, για τον ουσιαστικό του ρόλο στην ενδυνάμωση της φιλίας των δύο χωρών

Ο Πρόεδρος Σίσι εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση προς τον απερχόμενο Πρόεδρο της Κύπρου, για τον ουσιαστικό του ρόλο στην ενδυνάμωση της φιλίας των δύο χωρών

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Χριστοδουλίδη για την εκλογή του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αιγυπτιακής προεδρίας, οι δυο ηγέτες εξέφρασαν την προσδοκία τους να συνεχίσουν να αναπτύσσουν και να ενδυναμώνουν τη στρατηγική εταιρική σχέση Κύπρου – Αιγύπτου.

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας δήλωσε πως ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο της Κύπρου επιτυχία στην ηγεσία της Κύπρου προκειμένου, η χώρα να επιτύχει περαιτέρω πρόοδο και ευημερία σε όλα τα επίπεδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυο Πρόεδροι επιβεβαίωσαν την ισχυρή σχέση μεταξύ των δυο χωρών που βασίζεται σε κοινές αξίες και αμοιβαία συμφέροντα, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Σημείωσε πως οι δυο ηγέτες εξέφρασαν την προσδοκία τους να συνεχίσουν να αναπτύσσουν και να ενδυναμώνουν τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δυο φίλων χωρών κατά τη διάρκεια της προσεχούς περιόδου υπό τη νέα κυπριακή ηγεσία, κατά τρόπο που να εξυπηρετεί τις προσδοκίες και τις ελπίδες των λαών των δυο χωρών και να συμβάλλει στην επίτευξη σταθερότητας, ασφάλειας, ανάπτυξης και ευημερίας περιφερειακά και διεθνώς.

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος Σίσι εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση προς τον απερχόμενο Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, για τον ουσιαστικό του ρόλο στην ενδυνάμωση της φιλίας Αιγύπτου και Κύπρου κατά τη διάρκεια της θητείας του, ευχόμενος σε αυτόν κάθε επιτυχία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy