Τη στρατηγική σημασία της σχέσης Κύπρου-Ισραήλ συζήτησαν τηλεφωνικά Χριστοδουλίδης-Νετανιάχου

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, θα επισκεφθεί σύντομα το Ισραήλ μετά από σχετική πρόσκληση

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, θα επισκεφθεί σύντομα το Ισραήλ μετά από σχετική πρόσκληση

Τη στρατηγική σημασία της σχέσης Κύπρου-Ισραήλ συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Κυριακής ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, με πρωτοβουλία του δεύτερου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Χριστοδουλίδη, ο κ. Νετανιάχου συνεχάρη τον κ. Χριστοδουλίδη για την εκλογή του, τονίζοντας τη συνεισφορά του εκλελεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας στην ενίσχυση των σχέσεων Ισραήλ και Κυπριακής Δημοκρατίας από όλες τις θέσεις στις οποίες υπηρέτησε.

«Νίκος Χριστοδουλίδης και Βενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν τη στρατηγική σημασία της σχέσης των δύο χωρών, καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ενίσχυση σε τομείς όπως, μεταξύ άλλων της οικονομίας, της άμυνας, της ενέργειας και του τουρισμού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός αναφέρθηκαν επίσης στη σημασία της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας, προσβλέποντας στην επόμενη συνάντηση, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο.

Τόνισαν επίσης την ανάγκη ενδυνάμωσης της περιφερειακής συνεργασίας στη βάση μιας θετικής ατζέντας για ενίσχυση της ασφάλειας και της συνεργασίας στην περιοχή. Συζήτησαν επίσης τον ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος ως  το κράτος μέλος της ΕΕ στην περιοχή, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των σχέσεων με τα κράτη της Μέσης Ανατολής.

Ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα επισκεφθεί σύντομα το Ισραήλ μετά από σχετική πρόσκληση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy