Τετ-α-τετ στο Λήδρα Πάλας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Ερσίν Τατάρ

Μετά από αρκετούς μήνες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξανασυναντήθηκε  και συνομίλησε με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ,  στο πλαίσιο της δεξίωσης που οργάνωσαν τα Ην.Έθνη στο Λήδρα Πάλας.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης έφθασε στις 18:35 στον χώρο του Λήδρα Πάλας για τη δεξίωση που παραθέτουν τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έτους.

Τον υποδέχθηκε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ.

Πέντε λεπτά αργότερα έφθασε και ο κατοχικός  ηγέτης Ερσίν Τατάρ και οι δύο ηγέτες έκαναν χειραψία.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στη δεξίωση είναι συνεργάτες των δύο ηγετών, ξένοι Πρέσβεις διαπιστευμένοι στην Κύπρο, μέλη των δικοινοτικών Τεχνικών Επιτροπών και της κοινωνίας των πολιτών και από τις δύο πλευρές.

Νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι δεν αναμένει μέσα από κοινωνικού περιεχομένου συναντήσεις, όπως αυτή απόψε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στην εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών, να επιτευχθεί ο στόχος της επανέναρξης του διαλόγου.

Σημείωσε πως ο ίδιος προωθεί την εμπλοκή της ΕΕ σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου εν μέσω εκλογικών διαδικασιών σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία να αποφευχθούν νέα τουρκικά τετελεσμένα και να προετοιμαστεί το έδαφος για μια λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου και πως ελπίζει ότι η αποφασιστικότητα του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό θα εκδηλωθεί με τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου όπως ο ίδιος πρότεινε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy