Ταξίδια σε κράτη μέλη ΕΕ για Κυπριακό προανήγγειλε ο Πρόεδρος

Σύντομα θα ανακοινωθούν ταξίδια σε κράτη μέλη της ΕΕ με κύριο αντικείμενο συζήτησης πως προχωρούμε στην επίτευξη του στόχου της ενεργότερης εμπλοκής από πλευράς ΕΕ στο σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχουν κάποια δεδομένα στην παρούσα συγκυρία που θεωρούμε ότι ευνοούν την επανέναρξη των συνομιλιών.  «Και η παρουσία της ΕΕ στο σπάσιμο του αδιεξόδου, η εμπλοκή της ΕΕ θεωρούμε θα έχει καταλυτική σημασία», υπογράμμισε.

Σε δηλώσεις του στη Χούλου της Πάφου και ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με τον διορισμό απεσταλμένου από τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως «συνεχίζουμε τις προσπάθειες τόσο προς την κατεύθυνση των Ηνωμένων Εθνών αλλά και στην κατεύθυνση της ΕΕ».

«Έχω κατ’ επανάληψη αναφέρει τη σημασία ενεργότερης εμπλοκής από πλευράς ΕΕ. Σύντομα θα ανακοινωθούν και κάποια ταξίδια στο εξωτερικό με κύριο αντικείμενο συζήτησης πως προχωρούμε στην επίτευξη του εν λόγω στόχου», ανέφερε, εκφράζοντας την ελπίδα η προσπάθεια αυτή να καταλήξει και να έχει αποτέλεσμα ενόψει των εκλογών στην Τουρκία.

«Αλλά το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και κάποια ταξίδια στο εξωτερικό ακριβώς για αυτό τον σκοπό, σε κράτη μέλη της ΕΕ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τις επαφές που είχε για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως είναι θετικό ότι από πλευράς ΕΕ βλέπουν την ανάγκη αυτή, βλέπουν την ετοιμότητα της δικής μας πλευράς.

«Φυσικά αυτό δεν μας ικανοποιεί. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή έτσι ώστε να δημιουργηθούν δεδομένα που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των συνομιλιών. Έχω πει πολλές φορές, δεν θα κουραστώ να το λέω, ότι θα πράξουμε από δικής μας πλευράς ό,τι είναι δυνατόν», ανέφερε.

Σημείωσε πως «υπάρχουν κάποια δεδομένα στην παρούσα συγκυρία που θεωρούμε ότι ναι ευνοούν την επανέναρξη των συνομιλιών και η παρουσία της ΕΕ στο σπάσιμο του αδιεξόδου, η εμπλοκή της ΕΕ θεωρούμε θα έχει καταλυτική σημασία».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο από τον ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «είμαστε σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη. Όλοι αντιλαμβάνεστε ότι αναμένουν τις εκλογές στην Τουρκία», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy