Σύντομα η λειτουργία του ΣΕΑ, λέει ο Εκπρόσωπος

Στόχος είναι να προχωρήσουμε το συντομότερο με τη λειτουργία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) και υπάρχει εισήγηση όπως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας να είναι ο Διοικητής της ΚΥΠ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ερωτηθείς σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” για τη λειτουργία του ΣΕΑ, ο Εκπρόσωπος είπε πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποστείλει ένα προσχέδιο στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων όπως συμφωνήθηκε και μετά το τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο. Αναμένει εισηγήσεις και προτάσεις από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για να μπορέσει να προχωρήσει στην υλοποίηση και αυτής της ενέργειας, που είναι στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας”, πρόσθεσε.

Ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως “το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Νομίζω είμαστε και η μοναδική χώρα ενδεχομένως στην ΕΕ και στην περιοχή που δεν έχουμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο είναι ένα συμβουλευτικό όργανο, ένα όργανο το οποίο θα παρακολουθεί και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ζητήματα άμυνας, αλλά και ένα όργανο το οποίο θα μπορεί και να συμβουλεύει το Εθνικό Συμβούλιο σε ζητήματα που άπτονται των διαπραγματεύσεων”, σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν έχει τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για να προχωρήσουν με τη δημιουργία του Συμβουλίου, είπε πως “έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα το συντομότερο για να μπορέσει να ξεκινήσει η υλοποίηση και η εφαρμογη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Αρχικά αυτό που υπάρχει ως προς την εισήγηση είναι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας να είναι ο Διοικητής της ΚΥΠ και στην πορεία θα τροχιοδρομηθεί η υλοποίηση αυτού του Συμβουλίου”.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy