Συμμετοχή Υφυπουργού Ναυτιλίας στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα, 1 Ιουνίου 2022, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Δημητριάδης

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα, 1 Ιουνίου 2022, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Δημητριάδης
Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρίσταται στην τελετή διορισμού της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κας Νατάσας Πηλείδη και του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη. // Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Nicos Anastasiades attends the confirmation ceremony of the Minister of Energy, Commerce and Industry, Ms Natasa Pilidis and the Deputy Minister of Shipping, Mr Vasilis Demetriades.

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα, 1 Ιουνίου 2022, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Δημητριάδης για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ, εκπροσωπώντας την Κύπρο στα θέματα θαλάσσιων μεταφορών.

Στο Συμβούλιο θα συζητηθεί η πρόταση Κανονισμού για τη χρήση ανανεώσιμων καυσίμων και καυσίμων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών στις θαλάσσιες μεταφορές η οποία εμπίπτει στα πλαίσια της δέσμης μέτρων “Fitfor55” μέσα από την οποία επιδιώκεται η μείωση των εκπομπών κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030.

Παράλληλα θα συζητηθεί η τροποποίηση της Οδηγίας 2003/25/ΕΚ σε σχέση με  τη συμπερίληψη βελτιωμένων απαιτήσεων ευστάθειας επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων που εξυπηρετούν τους λιμένες της ΕΕ και την εναρμόνιση της με τις απαιτήσεις ευστάθειας που ορίζονται από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας αναμένεται να έχει επαφές με ομολόγους του και με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλλεται για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των θαλάσσιων μεταφορών καθώς και για τρέχοντα θέματα που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

Έπειτα ο κ. Δημητριάδης θα μεταβεί στην Αθήνα για να παρευρεθεί στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια στο πλαίσιο της οποίας θα έχει σειρά επαφών με παράγοντες της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της Κυπριακής Ναυτιλίας.

Πηγή: Ανακοινώσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy