Στην Κύπρο προσεχώς Βρετανοί και Αμερικανοί για το θέμα κυρώσεων

Κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι εκατοντάδες Κύπριοι εργοδοτούμενοι εταιριών

Κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι εκατοντάδες Κύπριοι εργοδοτούμενοι εταιριών

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στην Κύπρο και από τους Βρετανούς και από τους Αμερικανούς για να μας φέρουν επιπλέον πληροφορίες, ανέφερε την Παρασκευή το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς για το θέμα των κυρώσεων, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε φιλολογικό μνημόσυνο για τον ιδρυτή της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη.

Κληθείς να αναφερθεί στο θέμα που δημιουργείται για την καταβολή των μισθών εργαζομένων σε εταιρείες που έχουν δεχθεί κυρώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «παραλάβαμε σήμερα νέες πληροφορίες από τις ΗΠΑ. Τις επόμενες των ημερών θα έχουμε στην Κύπρο επισκέψεις και από τους Βρετανούς και από τους Αμερικανούς για να μας φέρουν επιπλέον πληροφορίες».

Πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, πως “προκύπτουν όχι ένα, αλλά δύο θέματα, και θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής όταν μιλώ μαζί σας. Είναι το θέμα των πληρωμών και είναι το θέμα που προκύπτει με τον Έφορο Εταιρειών”, ανέφερε, σημειώνοντας πως “κάποιοι συμπατριώτες μας θα ήθελαν να προβούν σε κάποιες αλλαγές σε σχέση με τις εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται”.

“Και τα δύο θέματα τα συζητήσαμε με τη Νομική Υπηρεσία – μάλιστα έχουμε και νομική άποψη – τα συζήτησα και με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε εξελίξεις, με προτεραιότητα μας το θέμα που αφορά όλους αυτούς που εργοδοτούνται, που είναι υπάλληλοι σε αυτές τις επιχειρήσεις, ώστε να μην επηρεαστούν τα μισθολογικά τους δεδομένα», επεσήμανε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy