Στην αντιπολίτευση και στη διαδικασία εσωκομματικών εκλογών ο ΔΗΣΥ

Συνέρχεται στις 6 μ.μ. το Π.Γ

Συνέρχεται στις 6 μ.μ. το Π.Γ

Υπεύθυνα στην αντιπολίτευση βρίσκει τον ΔΗΣΥ η επόμενη ημέρα των προεδρικών εκλογών και της εκλογής Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Παράλληλα, βρίσκει το πρώτο κόμμα της χώρας σε μια εσωτερική διαδικασία για ανάδειξη Προέδρου καθώς και ενδεχομένως και νέας ηγεσίας και Πολιτικού Γραφείου.

Συνέρχεται στις 6 μ.μ. το Π.ΓΣε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι σήμερα θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο που θα συζητήσει τις διαδικασίες για το εκλογικό συνέδριο της 11ης Μαρτίου. Συγκεκριμένα, τα διαδικαστικά είναι πότε θα πραγματοποιηθεί η δήλωση των υποψηφιοτήτων και ποιος αναλαμβάνει έφορος εκλογών, ενώ οι εκλογές θα διεξαχθούν για τον Πρόεδρο του κόμματος και μόνον στις 11 Μαρτίου.

Ο κ. Δημητρίου, διευκρίνισε ότι αν παραιτηθεί η υπόλοιπη ηγεσία θα διεξαχθούν εκλογές και για τις θέσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος και των τριών Αντιπροέδρων. Αν παραιτηθεί η ηγεσία θα υπάρξει κατά πάσα πιθανότητα και παραίτηση και του Πολιτικού Γραφείου, και τότε, όπως είπε ο κ. Δημητρίου, θα διεξαχθούν εκλογές και για τα 25 αιρετά μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Ερωτηθείς αν αυτό θα γίνει στις 11 Μαρτίου ή αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά, ο κ. Δημητρίου είπε πως η εκτίμηση του είναι ότι όντως χρειάζεται παραπάνω χρόνος. Ωστόσο, όπως σημείωσε, αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει σήμερα το Πολιτικό Γραφείο.

Σε ερώτηση πού βρίσκει η επόμενη ημέρα της εκλογής Νίκου Χριστοδουλίδη τον ΔΗΣΥ, ο Εκπρόσωπος Τύπου είπε πως το κόμμα θα βρίσκεται στην υπεύθυνη αντιπολίτευση με έναν εποικοδομητικό ρόλο. «Αυτό θα πράξουμε, δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει σε οποιοδήποτε στάδιο η σταθερότητα της χώρας όπως ο κρατικός προϋπολογισμός, μέσω των ψήφων του ΔΗΣΥ στη Βουλή», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν επανέλαβε χθες ότι ο ΔΗΣΥ θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, ο κ. Δημητρίου είπε πως η επίσημη θέση του Πολιτικού Γραφείου ήταν ομόφωνη στο θέμα αυτό. Ερωτηθείς, κατά πόσον ενδέχεται να αλλάξει η θέση αυτή του ΔΗΣΥ σε περίπτωση που έχει πρόταση εκ νέου από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Δημητρίου απάντησε αρνητικά. «Όχι, η θέση του Πολιτικού Γραφείου σε αυτό το κομμάτι ήταν ομόφωνη. Είμαστε στην αντιπολίτευση», είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy