Στη Ρουμανία για επίσημη επίσκεψη ο Υφυπουργός Κόκκινος

Στη Ρουμανία για επίσημη επίσκεψη μετέβη ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος

Στη Ρουμανία για επίσημη επίσκεψη μετέβη ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος

Στη Ρουμανία για επίσημη επίσκεψη μετέβη ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του, Υπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης Sebastian Burduja.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Κόκκινος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας Nicolae Ciucă, καθώς και με τον ομόλογό του, με τους οποίους θα συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας στους τομείς του ψηφιακού μετασχηματισμού και της καινοτομίας, καθώς και η διεύρυνση των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρουμανίας.

Θα συναντηθεί επίσης, παρουσία και του Επιτρόπου Επικοινωνιών, Γιώργου Μιχαηλίδη, με τον Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας και τον Πρόεδρο της Αρχής Ψηφιοποίησης της Ρουμανίας, καθώς και με επιχειρηματικά στελέχη και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πληροφορικής.

Συνάντηση θα έχει και τον Ioan-Sabin Sărmaş, Πρόεδρο της Επιτροπής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Κάτω Βουλής, και Πρόεδρο της Διάσκεψης των Πληρεξουσίων της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (Plenipotentiary Conference of the International Telecommunications Union-ITU), η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και στην οποία θα συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία με διευρυμένη αποστολή, υπό την ηγεσία του Στέλιου Χειμώνα, Γενικού Διευθυντή του Υφυπουργείου.

Ο κ. Κόκκινος θα συμμετάσχει και σε επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνει το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και ο Κυπρο-Ρουμανικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος, με σκοπό την προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επιχειρηματικού κέντρου στους τομείς της τεχνολογίας και των υπηρεσιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy