Σε απόφαση για ψήφο κατά βούληση προσανατολίζεται η ηγεσία του ΔΗΣΥ

Κορυφώνεται το παρασκήνιο: Διαδοχικές συναντήσεις Μαυρογιάννη Χριστοδουλίδη με την ηγεσία του ΔΗΣΥ

Κορυφώνεται το παρασκήνιο: Διαδοχικές συναντήσεις Μαυρογιάννη Χριστοδουλίδη με την ηγεσία του ΔΗΣΥ

Διαδοχικές συναντήσεις είχαν σήμερα  το απόγευμα οι δύο υποψήφιοι για τον Β’ γύρο  Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδη  με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ  και τα μέλη  του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος  στα γραφεία της Πινδάρου , στο πλαίσιο λήψης αποφάσεων για τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Γύρω στα 40 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, στην Πινδάρου. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μαυρογιάννης, ο οποίος συνοδευόταν από συνεργάτες του, αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Αργότερα στα γραφεία της Πινδάρου μαζί με συνεργάτες του βρέθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος νωρίτερα με δήλωση του έκανε ανοίγματα προς την ηγεσία του κόμματος.

Κατά την αποχώρησή του ο ανεξάρτητος υποψήφιος ανέφερε ότι «είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Μετέφερα την δική μου προσέγγιση όπως και πριν από τη συνάντηση, στη σχετική δήλωση που έκανα. Αυτό ήταν ο στόχος της συνάντησης. Αύριο τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα λάβουν αποφάσεις».

Κορυφώνεται το παρασκήνιο: Διαδοχικές συναντήσεις Μαυρογιάννη Χριστοδουλίδη με την ηγεσία του ΔΗΣΥΟ κ. Χριστοδουλίδης ρωτήθηκε εκ νέου αν νιώθει συναγερμικός κι είπε ότι «ποτέ δεν αρνήθηκα τις πολιτικές μου καταβολές». Επιβεβαίωσε ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία με Πρόεδρο Αναστασιάδη και όταν ρωτήθηκε είπε πως η πρωτοβουλία ήταν δική του. Σε ερώτηση ποιο ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης  είπε: «Δεν μπορώ να τοποθετηθώ εκ μέρους της ηγεσίας του κόμματος», κι ανέφερε ότι θα γίνουν σεβαστές οι συλλογικές αποφάσεις του ΔΗΣΥ.

Από πλευράς του ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι «τους ακούσαμε μαζί με την ηγεσία του κόμματος. Ες αύριον τα σπουδαία σε επίπεδο Πολιτικού Γραφείου», μετά από τις συναντήσεις με Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κορυφώνεται το παρασκήνιο: Διαδοχικές συναντήσεις Μαυρογιάννη Χριστοδουλίδη με την ηγεσία του ΔΗΣΥ«Εμείς έχουμε τις αρχές και τις αξίες του κόμματος, τις οποίες ακολουθήσαμε και στην προεκλογική εκστρατεία», σημείωσε καταληκτικά.

Στα γραφεία της Πινδάρου ο  Νίκος Χριστοδουλίδης έφθασε με μέλη του επιτελείου του, όπως η Μαριλένα Ευαγγέλου, η Τζόζη Χριστοδούλου, ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ηγεσίας  του ΔΗΣΥ  πέρα του Αβέρωφ Νεοφύτου,   οι Ευθύμιος Διπλαρος, Νίκος Τορναρίτης, Γιώργος Γεωργίου, Χάρης Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τη συνάντηση ο Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε με δήλωσή του άνοιγμα στον Δημοκρατικό Συναγερμό.Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του δεν σταμάτησε ποτέ να τους αντικρίζει με σεβασμό και εκτίμηση. Πληροφορίες για απόφαση κατά βούληση Πάντως σύμφωνα  με πληροφορίες η τάση που επικρατεί ανάμεσα στα ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ   είναι η απόφαση που θα ληφθεί αύριο στις 6 το απόγευμα θα είναι ψήφο κατά βούληση προκειμένου όπως δήλωναν έγκυρες πηγές να αποτραπεί ο διχασμός. Από την μια δεν θα υπάρξει επιβράβευση προς τον Χριστοδουλίδη που βρέθηκε απέναντι στο κόμμα και από την άλλη δεν θα συρθούν σε μια άτυπη συμφωνία με το ΑΚΕΛ  μέσω του υποψηφίου τους Ανδρέα Μαυρογιάννη,

Ο Μαυρογιάννης στον Αχιλλέα Δημητριάδη Γύρω στις 8 το βράδυ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μαζί με μέλη του επιτελείου του συναντήθηκε στα γραφεία του Αχιλλέα Δημητριάδη, Αύριο είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την ηγεσία του Κινήματος των Οικολόγων του οποίου στελέχη και βουλευτές βρέθηκαν σε δύο ξεχωριστά στρατόπεδα να υποστηρίζουν στον Α’ γύρο τόσο τον  Ανδρέα Μαυρογιάννη όσο και Νίκο τον Χριστοδουλίδη. Το Κίνημα  Οικολόγων  θα πάρει την τελική του απόφαση την Τετάρτη σε παγκύπρια συνδιάσκεψη.

Ανδρούλα Γκιούρωφ  

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy