Πρωταπριλιάτικο το “τεράστιο κοίτασμα Φυσικού Αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ”

Είθισται την 1η Απριλίου να τηρείται το έθιμο  του Πρωταπριλιάτικου αστείου. Όπως και άλλα ηλεκτρονικά Μ,Μ.Ε έτσι και Daily. cy τήρησε το έθιμο και αποκάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα “ Τεράστιο κοίτασμα Φυσικού Αερίου  στην Κυπριακή ΑΟΖ -Μεγαλύτερο του Λεβιάθαν”

Σύμφωνα με το πρωταπριλιάτικο ψέμα την 1η Απριλίου  η Daily. cy έγραψε μεταξύ άλλων :

“Με άκρα μυστικότητα κρατείται αυτές τις μέρες μια τεράστια ανακάλυψη στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον εντοπισμό ενός τεράστιου κοιτάσματος Φυσικού Αερίου του οποίο πιστεύεται πως θα συνδράμει επαρκώς για την απεξάρτηση της Ε.Ε. από το ρωσικό φυσικό αέριο και θα αποφέρει στην Κυπριακή οικονομία τεράστια οφέλη αποσβένοντας όλα τα δάνεια  του κράτους.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή το νέο κοίτασμα σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες φαίνεται να έχει αποθέματα πέραν των 25 Tcf . και είναι ελάχιστα μικρότερο του «Ζορ» της Αιγύπτου. Aξιζει να σημειωθεί  ότι το  κοίτασμαΛεβιάθαν” ( αποθέματα 22 Tcf- τρισεκατομύρια κυβικά πόδια) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά το ”Ζορ” (30 Tcf) το οποίο ανακαλύφθηκε στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ το 2015 και μπήκε σε παραγωγή 2,5-3 χρόνια αργότερα δίνοντας ”το φιλί της ζωής” στην οικονομία και σταθερότητα της Αιγύπτου

Το νέο κοίτασμα γειτνιάζει  με το οικόπεδο 10 νοτιοδυτικά  της Κύπρου και είναι ουσιαστικά προέκταση του κοιτάσματος « Γλαύκος» .

Το νέο κοίτασμα  εκτιμάτε ότι   τα ακαθάριστα αποθέματα φυσικού αερίου είναι κατά μέσο όρο 25,9 τρισ. κυβικά πόδια. Η χαμηλότερη εκτίμηση είναι για 18,4 τρισ. κυβικά πόδια και η υψηλότερη για 28,1 τρισ. κυβικά πόδια.”

Δυστυχώς  τα πιο πάνω μακάρι να ήταν αλήθεια  αλλά ήταν ένα  πρωταπριλιάτικο αστείο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy