Πρόεδρος: Καταβάλλονται προσπάθειες για διόρθωση στο προσχέδιο του ΓΓ

Καταβάλλονται διπλωματικές προσπάθειες, ώστε να υπάρξει η αναγκαία διόρθωση στο προσχέδιο των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ώστε τα όσα καταγράφονται να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο ΡΙΚ για την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Ιδρύματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι «θέλω να εκφράσω ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τελευταία φορά βεβαίως, αλλά και ως άνθρωπος όμως, θερμότατες ευχές για υγεία, καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας, και το πιο σημαντικό, η νέα χρονιά ας σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για αποτροπή και ανατροπή αυτών που η Τουρκία για δεκαετίες επιδιώκει».

Εύχομαι, είπε ο κ. Αναστασιάδης, στον καθένα και την καθεμιά των συμπολιτών μας υγεία, πρόοδο και στην πατρίδα μας προκοπή.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο πρώτος του στόχος για το 2023, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε «να ξεκουραστώ για ένα διάστημα και εν συνεχεία να αποφασίσω πώς δραστηριοποιούμαι, όχι ενεργά πλέον ή παρεμβαίνοντας, από ό,τι ακούω (να λέγεται), στην πολιτική ή παρεμβαίνοντας για να δημιουργώ είτε θετικά είτε αρνητικά. Βεβαίως μια ζωή πέραν του μισού της ηλικίας μου είμαι αφοσιωμένος στα πολιτικά, δεν θα πάψω ποτέ να ενδιαφέρομαι για όσα αφορούν την πατρίδα μας».

Κληθείς να πει κατά πόσο είναι ικανοποιημένη η Κυβέρνηση από το λεκτικό του προσχεδίου των εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «χωρίς αμφιβολία όχι, αλλά μιλάμε για το προσχέδιο. Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι καταβάλλονται διπλωματικές προσπάθειες, ώστε να υπάρξει η αναγκαία διόρθωση, ώστε τα όσα καταγράφονται στο προσχέδιο να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, κάτι που αυτή τη στιγμή το προσχέδιο δεν το εκφράζει ποσώς».

Κληθείς να αναφερθεί στα εγκαίνια του γηπέδου της Τσετίνκαγια εντός της νεκρής ζώνης, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι «είναι για αυτό που λέω ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά, αντικειμενικά και οι διάφορες κινήσεις ή στις διάφορες εκθέσεις να καταγράφονται οι εντολές που δίνονται από ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαίτερα οι παράμετροι μέσα στις οποίες οφείλει να κινείται ο ΓΓ, αλλά και όσοι εκ των αντιπροσώπων του βρίσκονται είτε στην Κύπρο είτε αλλού».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy