Πρόεδρος: Η αδιαλλαξία και η νοοτροπία που επικρατεί σε κάποιους κύκλους της Άγκυρας υπαγορεύονται μέσω των εγκαθέτων τους στην κατεχόμενη Κύπρο

Η αδιαλλαξία και η νοοτροπία που επικρατεί σε κάποιους κύκλους της Άγκυρας υπαγορεύονται μέσω των εγκαθέτων τους στην κατεχόμενη Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ερωτηθείς για το αποκλεισμό μίας Ε/κ υποψήφιας για τη θέση του «κοινοτάρχη» του κατεχόμενου Κορμακίτη.

Είπε ακόμη πως πρόκειται να συναντήσει τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ, για να συζητήσει μαζί του το θέμα του γηπέδου της Τσετίνκαγια, που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη.

Ερωτηθείς, στο περιθώριο της τελετής κατάθεσης θεμέλιου λίθου του πολυδύναμου κέντρου «Maronite Sporting Center» στην Πάνω Δευτερά, για την απαγόρευση στη Μαρία Σκούλλου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του «κοινοτάρχη» του κατεχόμενου Κορμακίτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε λόγο για την αδιαλλαξία και την νοοτροπία που επικρατεί σε κάποιους κύκλους της Άγκυρας που υπαγορεύονται μέσω των εγκαθέτων τους, σημειώνοντας πως η στάση αυτή «είναι και καταδικαστέα και απαράδεκτη και αδιανόητη».

«Αλλά όταν βλέπετε να καταδικάζεται ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης αναμένεται ότι ήταν δυνατόν οι εγκάθετοι της Άγκυρας να διαφοροποιήσουν τη νοοτροπία και την τακτική τους απέναντι σε μια υποψήφια κοινοτική άρχοντα ενός κατεχόμενου χωριού; Εκφράζω τη λύπη μου για το απαράδεκτο της στάσης βεβαίως», ανέφερε.

Κληθείς να πει αν θα θέσει στον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, το θέμα αυτό όταν θα τον δει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διερωτήθηκε πόσο μπορεί να ακούσει και πόσο μπορεί να υλοποιήσει ο Τ/κ ηγέτης κάτι που είναι λογικό, όταν οι εντολές είναι δυστυχώς από την Άγκυρα.

Ερωτηθείς αν συνάντησε ή θα συναντήσει τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ, Κόλιν Στιούαρτ, για το θέμα του γηπέδου της Τσετίνκαγια είπε πως θα τον δει αλλά το πρόγραμμά του είναι πάρα πολύ βεβαρημένο και στο εσωτερικό και με ταξίδια στο εξωτερικό.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy