Πρόεδρος: Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή

Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε το σήμερα απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με την σύζυγό του, Φιλίππα Καρσερά, παρέστη στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε χωροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, για την εορτή του πολιούχου Αγίου της πόλης.

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον πολιούχο Άγιο της πόλης, να τιμήσουμε την Λάρνακα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στον Εσπερινό, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι πρώτη χρονιά, αλλά η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που παρευρίσκεται στην εορτή. «Μια παράδοση την οποία προσδοκώ να κρατήσω και τα επόμενα χρόνια», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι για 49 χρόνια οι εκκλησίες μας στα κατεχόμενα παραμένουν αλειτούργητες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «αυτό είναι μια τραγική συνέπεια της συνεχιζόμενης κατοχής και για αυτό από δικής μας πλευράς, όπως κατ’ επανάληψη έχω πει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, εργαζόμαστε μέσα από ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό έτσι ώστε να σπάσουμε το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες απ’ εκεί που έμειναν στον Κραν Μοντανά».

«Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν συμβιβαζόμαστε ούτε με την κατοχή, ούτε το σημερινό στάτους κβο μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού και το μέλλον της πατρίδας μας», τόνισε.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η Πρόεδρος της Βουλής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, ο Αρχηγός της Ενικής Φρουράς, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Υφυπουργός Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο Έπαρχος Λάρνακας και Βουλευτές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy