Πρέσβης Ρωσίας: Οι Κύπριοι έδειξαν θάρρος και αντοχή στον αγώνα κατά φασισμού

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο μνημείο πεσόντων Κυπριων του Β´ Παγκόσμιου Πολέμου στη Λάρνακα, στην παρουσία του Ρώσου Πρέσβη στην Κύπρο, Μουράτ Ζιάζικοφ.

Ο κ. Ζιάζικοφ δήλωσε πως η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην 78η επέτειο της Νίκης ενάντια στη φασιστική Γερμανία. Σήμερα ανέφερε, «βρισκόμαστε δίπλα στο μνημείο των Κυπρίων, των αδελφών μας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ήταν μαζί μας και έχασαν τη ζωή τους. Οι Κύπριοι έδειξαν θάρρος και αντοχή στον αγώνα κατά του φασισμού. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε.

Ο Ρώσος Πρέσβης ανέφερε πως «εμείς γιορτάζουμε μαζί με τους Κύπριους φίλους μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει πως συμμεριζόμαστε τις ιδέες και τις αξίες της ειρήνης, της αρμονίας, της ειρηνικής ζωής για την Κύπρο καθώς και για ολόκληρη τη Ρωσία».

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της Νίκης μεταφέρθηκε φλόγα στην Κύπρο από τη Ρωσία από τον Τάφο του Αγνώστου Στρατιώτη. Η φλόγα θα μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις της Κύπρου.

Ο κ. Ζιάζικοφ εξέφρασε ειλικρινή του ευγνωμοσύνη προς τους Κύπριους για το γεγονός ότι διατηρούν τη μνήμη των ηρώων

Βλέπουμε, ανέφερε, «τον σεβασμό των Κυπρίων για τα ένδοξα μνημεία, για την ιστορία. Αυτή η φλόγα, σήμερα είναι εδώ στην Κύπρο, και βλέπουμε πόση μεγάλη χαρά φέρνει αυτό το γεγονός για τους Κύπριους αδελφούς μας γιατί η μνήμη γι’αυτούς είναι κάτι πολύτιμο και το εκτιμούμε πάρα πολύ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy