Οι πρώτες δηλώσεις Ν.Χριστοδουλίδη:Υπόσχεση πως όσα προεκλογικά έχω αναφέρει θα επιδιώξω να υλοποιήσω

- Τι είπε για το ποσοστό των γυναικών στη νέα κυβέρνηση

- Τι είπε για το ποσοστό των γυναικών στη νέα κυβέρνηση

 

Την υπόσχεση πως όσα προεκλογικά έχει αναφέρει θα επιδιώξει να τα υλοποιήσει ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

- Τι είπε για το ποσοστό των γυναικών στη νέα κυβέρνησηΕξερχόμενος του επιτελείου του ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο κυπριακός λαός έχει μιλήσει. Πλέον θα επιδιώξει να σχηματίσει την κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής για την οποία έχει μιλήσει προεκλογικά και προς αυτή την κατεύθυνση από αύριο θα έχει επαφές με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων.

Στόχος ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της κοινωνίας και να αντιμετωπίσουμε όλες εκείνες τις προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιον μας. Όπως ανέφερε, η πρώτη του επίσκεψη θα είναι στην Ελλάδα καθώς ήδη έχει μιλήσει με τον κ. Μητσοτάκη αλλά και με την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί του και αρκετοί τ/κ συμπατριώτες μας στους οποίους ανέφερε ότι το υφιστάμενο καθεστώς δεν μπορεί να είναι η λύση του προβλήματος.

Πέραν των πιο πάνω, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως έχει μιλήσει ακόμη με το Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν αλλά και με τον Αμερικανό γερουσιαστή Μενέντεζ.

Ερωτηθείς για το ποσοστό γυναικών στη νέα κυβέρνηση ανέφερε ότι θα υλοποιήσει την προεκλογική εξαγγελία για 50%, ενώ ερωτηθείς αν θα υπάρξουν στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση θα απαρτίζεται από νέα άτομα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy