«Όχι» Νικόλα Παπαδόπουλου σε εκδήλωση Πρέσβη Σλοβακίας λόγω Σουτζιή

Επιστολή προς τον Πρέσβη της Σλοβακίας απέστειλε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος

Επιστολή προς τον Πρέσβη της Σλοβακίας απέστειλε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος

Επιστολή προς τον Πρέσβη της Σλοβακίας απέστειλε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, με την οποία ενημερώνει πως «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράνομη σύλληψη και κράτηση του Ανδρέα Σουτζιή από το κατοχικό καθεστώς και ενόσω δεν αίρεται αυτή η παρανομία, δεν θα παρευρεθεί ούτε ο ίδιος ούτε και άλλο στέλεχος του ΔΗΚΟ στην δικοινοτική συνάντηση αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων, που διοργανώνει ο Πρέσβης της Σλοβακίας την 21η Σεπτεμβρίου με ομιλητή τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επισημαίνει ότι η παράνομη σύλληψη και κράτηση του Ανδρέα Σουτζιή, είναι η τελευταία μιας σειράς  προκλητικών ενεργειών από το κατοχικό καθεστώς όπως η περαιτέρω κλιμάκωση παράνομων και επεκτατικών ενεργειών στο Βαρώσι αλλά και οι παρενοχλήσεις και απειλές εναντίον Ε/κ γεωργών από Τούρκους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι αυτές οι προκλητικές και παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος δεν πρέπει να γίνονται ούτε ανεκτές, ούτε αποδεκτές. Ως εκ τούτου, καλεί τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, ν’ ασκήσει τις απαραίτητες πιέσεις ώστε ν’ αρθεί η παράνομη κράτηση του Ανδρέα Σουτζιή και να διασφαλιστεί η επιστροφή στην οικογένεια του.

Η επιστολή 

Επιστολή προς τον Πρέσβη της Σλοβακίας απέστειλε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος Επιστολή προς τον Πρέσβη της Σλοβακίας απέστειλε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy