Ο ΠτΔ ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του στο Κυπριακό τους Κουτσούμπα, Βελόπουλο και Βαρουφάκη

Ενημέρωση για την πρωτοβουλία που θα αναλάβει, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ενεργότερη εμπλοκή στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού, περιλάμβαναν οι συναντήσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τους αρχηγούς των μικρότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στη συνάντηση που είχαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για τη σημασία που αποδίδει η ελληνοκυπριακή πλευρά στην εμπλοκή του ευρωπαϊκού παράγοντα στις διαπραγματεύσεις και εξήγησε ότι στόχος της Λευκωσίας είναι να είναι έτοιμη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία. Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη διαχρονική αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του κυπριακού λαού και τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει λύση του Κυπριακού σε μία ενιαία χώρα, ένα κράτος με μία διεθνή προσωπικότητα, ιθαγένεια και κυριαρχία χωρίς στρατό κατοχής και εγγυήσεις, αλλά και βάσεις, μια κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει να προχωρήσουν στη χάραξη κοινής ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας και υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσει ο ενεργειακός σχεδιασμός μέσω του αγωγού East Med.

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι το ΜέΡΑ25 είναι πάντα στο πλευρό της Κύπρου, η οποία αντιμετωπίζει μια στυγνή κατοχή. «Το ΜέΡΑ25 στηρίζει μία λύση προς όφελος όλων των κατοίκων του νησιού, Ελλήνων, Τούρκων, Αρμένιων και Μαρωνιτών στην προσπάθεια να ανατραπεί μια χυδαία κατοχή που κρατά τόσες δεκαετίες. Δεν επιτρέπονται μικροκομματικά παιχνίδια σε Κύπρο και Ελλάδα. Όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι που δεν δεχόμαστε την μονιμοποίηση μιας βάρβαρης κατοχής να εργαστούμε ώστε να υπάρξει μια πραγματική επίλυση του Κυπριακού», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy