Ο Μ. Βέμπερ συμφωνεί με τον ΠτΔ όπως η ΕΕ έχει ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ  Βέμπερ συμφώνησε με τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη όπως η ΕΕ έχει ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναπτύξει την πρόταση του ενώπιον της Συνόδου του ΕΛΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε το πρωί της Παρασκευής τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ  Βέμπερ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους συζήτησαν τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Συνόδους του ΕΛΚ. Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, ο κ. Βέμπερ έχει προσκαλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συμμετάσχει στην επερχόμενη Σύνοδο του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο κ. Βέμπερ αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέπτυξε την πρόταση του για ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΕ στις προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό και επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για επίτευξη λύσης, πάντοτε εντός του πλαισίου των ΗΕ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΛΚ υπογράμμισε τη διαχρονική θέση του ΕΛΚ στο πλευρό της Κύπρου για λύση εντός του συμφωνημένου πλαισίου της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, των ψηφισμάτων των ΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy