Νέος ύποπτος για το «Qatargate» ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπελά

Διαφήμιζε το Κατάρ λέγοντας ότι το να λασπολογεί κανείς το Κατάρ είναι γελοίο και υποκριτικό» επειδή «η χώρα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες ιδιαίτερα στο εργασιακό δίκαιο»

Διαφήμιζε το Κατάρ λέγοντας ότι το να λασπολογεί κανείς το Κατάρ είναι γελοίο και υποκριτικό» επειδή «η χώρα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες ιδιαίτερα στο εργασιακό δίκαιο»

Η εφημερίδα Le Soir σε άρθρο της δίνει στη δημοσιότητα το όνομα του δευτέρου φερόμενου ως εμπλεκόμενου στην υπόθεση «Qatargate» ευρωβουλευτή, ο οποίος όμως δεν κρατείται.

Διαφήμιζε το Κατάρ λέγοντας ότι το να λασπολογεί κανείς το Κατάρ είναι γελοίο και υποκριτικό» επειδή «η χώρα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες ιδιαίτερα στο εργασιακό δίκαιο»Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για τον Βέλγο Μαρκ Ταραμπελά από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Το βράδυ του Σαββάτου έγινε έφοδος στο σπίτι του υπό την παρουσία και τον έλεγχο της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, όπως επισημαίνουν οι Le Soir και το περιοδικό Knack.

Από αξιωματικούς της Κεντρικής Υπηρεσίας Πάταξης της Διαφθοράς OCRC κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές κι άλλο υλικό. Η εισαγγελία αρνήθηκε να σχολιάσει τη νέα εξέλιξη, αλλά κι ένας βοηθός του Ταραμπελά δεν θέλησε να αντιδράσει.

Ο Μαρκ Ταραμπελά γεννήθηκε το 1963, διετέλεσε δήμαρχος μικρής κοινότητας, και από 2004 μέχρι το 2007 και από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι σήμερα είναι ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο. Διετέλεσε επίσης Βαλόνος υπουργός Εκπαίδευσης και υπουργός Νεολαίας της Γαλλικής Κοινότητας. Τον περασμένο Οκτώβριο, προσκεκλημένος του ενημερωτικού δικτύου LN26, προέβη στην εκτίμηση ότι «το να λασπολογεί κανείς το Κατάρ είναι γελοίο και υποκριτικό» επειδή «η χώρα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες ιδιαίτερα στο εργασιακό δίκαιο». Πάντως από την Παρασκευή το βράδυ που ξέσπασε η υπόθεση δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από επίσημα χείλη του Κατάρ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy