Μακρόν για «Qatargate»: Πρέπει πρώτα να μάθουμε όλα τα γεγονότα

Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία, λέει η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία, λέει η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να πληροφορηθεί όλα τα σχετικά γεγονότα και να ενημερωθεί Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία, λέει η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίουγια όλα τα πρόσωπα που είναι αναμιγμένα στη συνεχιζόμενη έρευνα για διαφθορά που διεξάγεται από τις βελγικές αρχές και συνδέεται με το Κατάρ», δήλωσε την Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, πριν από τη συνεδρίαση των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Μέτσολα: Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία

Στο σκάνδαλο που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο αναφέρθηκε και η Πρόεδρος του Σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά την άφιξή της στη συνεδρίαση, λέγοντας:

«Θα μιλήσω για τις εγκληματικές κατηγορίες που εμπλέκουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι το οποίο αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία και ένα χτύπημα σε όλα αυτά πάνω στα οποία έχουμε εργαστεί για πολλά χρόνια. Χρειάζονται χρόνια να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη, αλλά μόνο μία στιγμή για να τη γκρεμίσεις.

Το μήνυμά μου θα είναι ότι δεν θα υπάρξει ατιμωρησία, δεν θα μπει τίποτα κάτω από το χαλί, δεν θα είναι δουλειά όπως συνήθως.

Θα κάνω ό,τι μπορώ μαζί με τους συνάδελφους μου για να αποκαταστήσουμε τη θέση (του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) ως οίκου της Δημοκρατίας. Ως συννομοθέτη, ως θεσμού που είναι διαφανής, που είναι καθαρός και δεν είναι προς πώληση σε ξένους παράγοντες που φαίνεται να μας υπονομεύουν».

Επίσης, σημείωσε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει πίεση για μία απόφαση σχετικά με το πλαφόν στο φυσικό αέριο, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ζήτημα της Ουκρανίας παραμένει στην κορυφή της ατζέντας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy