Κυπριακό, διμερείς και Ενέργεια στη συνάντηση Σίσι -Χριστοδουλίδη στο Κάιρο

Η επίσκεψη του Προέδρου στην Αίγυπτο, θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Απριλίου

Η επίσκεψη του Προέδρου στην Αίγυπτο, θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Απριλίου

Το Κυπριακό, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε τομείς όπως το εμπόριο, η οικονομία και ο τουρισμός, καθώς και τα θέματα της Ενέργειας, θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του θα πραγματοποιήσει και συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit.

Σύμφωνα με την Προεδρία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αίγυπτο, στις 5 και 6 Απριλίου. Αμέσως μετά την άφιξη του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, θα μεταβεί στο Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, όπου θα ξεναγηθεί στους χώρους του από τη Διεύθυνση του Μουσείου και θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, οι Υπουργοί που θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχουν στο Προεδρικό Μέγαρο, χωριστές συναντήσεις με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής και στη συνέχεια κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης τους σε τομείς όπως το εμπόριο, η οικονομία και ο τουρισμός, θέματα που άπτονται του τομέα της Ενέργειας, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος Σίσι θα παραθέσει δείπνο (Iftar) προς τιμή του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Στις 6 Απριλίου, το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου όπου θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου κ. Ahmed Aboul Gheit.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Κύπρο.

Κατά τη διήμερη επίσκεψη του στο Κάιρο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών  Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy