Καρογιάν: Σενάριο ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ με υποψήφιο κοινής αποδοχής(BINTEO)

Ο Μάριος Καρογιάν μεταξύ άλλων ανέφερε ότι υπάρχει σενάριο συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ με υποψήφιο εκτός του κ. Αβέρωφ

Ο Μάριος Καρογιάν μεταξύ άλλων ανέφερε ότι υπάρχει σενάριο συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ με υποψήφιο εκτός του κ. Αβέρωφ

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν, ο οποίος μίλησε για τις κινήσεις του κόμματος του ενόψει Προεδρικών εκλογών. Ο Μάριος Καρογιάν μεταξύ άλλων ανέφερε ότι υπάρχει σενάριο συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ με υποψήφιο εκτός του κ. Αβέρωφ.

Αρχικά ανέφερε ότι ήταν συνειδητή επιλογή του κόμματος να μείνει εκτός της προεκλογικής βαβούρας. Πρόσθεσε ότι η θετική προσέγγιση των πραγμάτων για τη ΔΗΠΑ, θα ήταν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής. «Δεν είναι σχήμα λόγου αλλά μια συνειδητή πολιτική επιλογή».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις δεν υιοθετούν την πρόταση της ΔΗΠΑ επειδή δεν υπάρχει βούληση και επιπλέον τη θεωρούν ανέφικτη. «Δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα και το κάθε κόμμα θα συνεχίσει την αυτονομία του», είπε.

Συμπλήρωσε ότι απουσιάζει το πολιτικό θάρρος και η αποφασιστικότητα. «Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό τον τόπο δεν τον αγαπούμε. Από αυτό τον τόπο πήραμε, παίρνουμε και δεν μπορούμε να δώσουμε λόγω ιδεολογικών νοοτροπιών».

Σημείωσε ότι υπάρχει τοξικότητα και ακόμη δεν μπήκαμε στην ουσία του προεκλογικού. «Με ενοχλεί ότι λέμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις και συναινέσεις, ενώ όταν συμβεί κάτι κακό τότε αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις». Πρόσθεσε ότι «είμαστε λαός την υπερβολής και των άκρων».

Μιλώντας για τις κινήσεις της ΔΗΠΑ ενόψει Προεδρικών, ανέφερε ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο με στόχο μια κυβέρνηση εθνικής αποδοχής. «Τις τελευταίες μέρες είχα διακριτικές επαφές με τους Προέδρους ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ενώ πριν καιρό είχα επαφές με τον κ. Στεφάνου».

Συμπλήρωσε ότι υπήρχαν δύο σενάρια. «Το πρώτο σενάριο για κυβέρνηση εθνικής αποδοχής ήταν ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-Οικολόγοι και ΔΗΠΑ με υποψήφιο που δεν θα ήταν αρχηγός κόμματος ούτε στέλεχος».

Όσον αφορά το δεύτερο σενάριο, ανέφερε ότι αφορά τη σημερινή πρόταση τους. «Κυβέρνηση εθνικής αποδοχής αποτελούμενη από ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ με υποψήφιο ”κοινής αποδοχής”».

Σημείωσε ότι δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα. «Γίνεται αυτή η ανίχνευση. Τις επόμενες μέρες θα έχω κάποιο δείγμα». Συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρξει τέτοια πιθανότητα, τότε ως κόμμα θα διευρύνουν τον κύκλο επαφών τους.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συναντηθεί με τον κ. Χριστοδουλίδη. Θα τον δω αφού ολοκληρωθεί η τωρινή διαδικασία», είπε.

Όσον αφορά τον ίδιο ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος. «Ο επόμενος Πρόεδρος δεν θα κάθεται σε προεδρική καρέκλα, αλλά σε μια πυριτιδαποθήκη», ανέφερε.

Διευκρίνισε ότι η πρόταση του προς τα εμπλεκόμενα κόμματα αξιολογείται και όπως του ανέφεραν χρίζει προβληματισμού.

Στη συνέχεια ο κ. Καρογιάν μίλησε για την οικονομία και την αύξηση των τιμών στα βασικά αγαθά προϊόντα, τονίζοντας ότι από τον Σεπτέμβρη τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Τουρκίας στο γεωπολιτικό παιχνίδι όπως αυτό εξελίσσεται, ανέφερε ότι μέχρι τώρα βγαίνει κερδισμένη και είναι ενισχυμένη. «Μπορεί να το παίζει σε δύο ταμπλό με το Κυπριακό άλυτο».

Δείτε το βίντεο: 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy