Κ. Χριστοφίδης: Δεν βλέπει καμία προοπτική στην προσπάθεια του Προέδρου για επανέναρξη συνομιλιών

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Χριστοφίδης εκτιμά ότι η προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη για επανέναρξη των συνομιλιών, δεν έχει καμία προοπτική καθώς η Τουρκία σε αυτή την συγκυρία δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού.

Στα τραγικά αδιέξοδα που βιώνει η πατρίδα μας με την πλήρη τουρκοποίηση των κατεχομένων εδαφών μας να υλοποιείται ραγδαία, ο σημερινός Πρόεδρος καλεί τον Ερσίν Τατάρ σε διάλογο, αφού προηγουμένως αρνήθηκε πεισματικά να συνομιλήσει με τον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος πολεμήθηκε και υπονομεύτηκε από την τουρκική κυβέρνηση του Ερντογάν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση που κοινοποιεί το Νέο Κύμα || Volt Cyprus – Η Άλλη Κύπρος, ο κ. Χριστοφίδης προσθέτει ότι «η αποτυχημένη πολιτική Αναστασιάδη, σε συνεργασία και συνεννόηση πάντοτε με τον τέως Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και με την σιωπηρή ανοχή του διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, κατέστησε την πατρίδα μας ουραγό και επαίτη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy