Ιταλικά δημοσιεύματα για την κατάθεση του Φρ. Τζόρτζι: Τα μετρητά έρχονταν με τους κωδικούς «γραβάτες» και «ρούχα»

Γίνεται λόγος για χρήματα που έφταναν με τη μορφή μετρητών από το Κατάρ και το Μαρόκο, με μεθόδους αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών

Γίνεται λόγος για χρήματα που έφταναν με τη μορφή μετρητών από το Κατάρ και το Μαρόκο, με μεθόδους αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών

Mεθόδους αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών και κωδικοποιημένες ονομασίες για την μεταφορά μετρητών από το Κατάρ και το Μαρόκο, χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι του Qatargate, όπως γράφει η Ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano προβαίνοντας σε νέες αποκαλύψεις από τις καταθέσεις του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Γίνεται λόγος για χρήματα που έφταναν με τη μορφή μετρητών από το Κατάρ και το Μαρόκο, με μεθόδους αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικώνΦραντσέσκο Τζόρτζι.

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας, γίνεται λόγος για χρήματα που έφταναν με τη μορφή μετρητών από το Κατάρ και το Μαρόκο, με μεθόδους αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών. Για συναντήσεις στο Παρίσι κατά τις οποίες οι λέξεις «γραβάτες» και «ρούχα» ήταν κωδικοποιημένες ονομασίες για τις δεσμίδες χρημάτων, για στενές επαφές με το Μαρόκο και το Κατάρ, αλλά και για ένα «συμβόλαιο» με τη Μαυριτανία.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα  με την Il Fatto Quotidiano, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι μίλησε προφανώς επειδή δεν μπορούσε να αρνηθεί όλα όσα γνώριζαν ήδη οι μυστικές υπηρεσίες γι’ αυτόν και τον Αντόνιο Παντσέρι, καθώς τους παρακολουθούσαν επί μήνες. Έτσι  επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά πως ο Αντόνιο Παντσέρι ίδρυσε τη ΜΚΟ «Fight Impunity» με σκοπό να λειτουργήσει ως ένα είδος πληρωμένου πρακτορείου σχέσεων με ευρωβουλευτές που δωροδοκούσαν για να αποκτήσουν ευνοϊκή στάση με πελάτες του ευρωπαϊκού θεσμού.

Παράλληλα η Ιταλική εφημερίδα La Repubblica αποκάλυψε το παρασκήνιο από την έρευνα των βελγικών Αρχών και το πώς κατάφεραν να εξαρθρώσουν το κύκλωμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιταλικής εφημερίδας, η έρευνα των βελγικών μυστικών υπηρεσιών ξεκίνησε την άνοιξη και κορυφώθηκε με την εισβολή στο σπίτι του Παντσέρι, όπου καταμετρήθηκαν 700.000 ευρώ, ενώ φωτογραφήθηκε οτιδήποτε ενδιαφέρον και εγκαταστάθηκαν κοριοί και κάμερες.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι Παντσέρι και Τζόρτζι «χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη γλώσσα κρύβοντας τα χρήματα στα διαμερίσματά τους» αναφέρουν στα πρακτικά οι βελγικές Αρχές, που μιλούν για μια «υπόθεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

Σε ότι αφορά τον  σύντροφο της Εύας Καϊλή, η Il Fatto Quotidian, που τον αναγράφει ως «Mister Kaili», αναφέρει στο ρεπορτάζ της, πως μίλησε αποκαλύπτοντας πως όσον αφορά το Κατάρ, υπήρχε ο «Αλγερινός», κάποιος με το όνομα Boudjellal, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με έναν Παλαιστίνιο στην Τουρκία, και ο οποίος με τη σειρά του τον έφερε σε επαφή με ένα άλλο άτομο στο Βέλγιο, λέγοντας πως κάπως έτσι έφταναν τα μετρητά.

«Το σύνολο ήταν μεταβλητό, μου είναι δύσκολο να το υπολογίσω, αυτοί ήταν που αποφάσιζαν», φέρεται να είπε στους δικαστές ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος φρόντιζε να μην αφήνει ίχνη, διαγράφοντας αριθμούς επαφών από το κινητό του τηλέφωνο.

Η ιταλική εφημερίδα, σημειώνει επίσης πως σύμφωνα με την έρευνα των Βελγικών αρχών προκύπτει ότι υπέρ του Μαρόκου ήταν και ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο, ο οποίος αντικατέστησε τον Παντσέρι.  Όπως αποκαλύπτει ο Τζόρτζι, ένα αντίστοιχο σύστημα λειτουργούσε και στην περίπτωση του Μαρόκου. «Μέσω του πρεσβευτή στην Πολωνία Αμπντεραχίμ Άτμο, ο οποίος έφερνε κάθε τόσο χρήματα, αλλά όχι σε τακτική βάση», δήλωσε στις Αρχές ο Τζόρτζι και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ποσά μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Υπολογίζω το συνολικό ποσό σε 50.000 ευρώ. Ερχόταν στις Βρυξέλλες ή πηγαίναμε στο Παρίσι, στο διαμέρισμά του. Όταν πηγαίναμε να πάρουμε χρήματα, λέγαμε ότι πηγαίναμε να πάρουμε γραβάτες ή ρούχα», αποκάλυψε ο Τζόρτζι.

Αναφορικά τέλος, με μια παρόμοια δραστηριότητα υπέρ της Μαυριτανίας, ο Τζόρτζι θα πληρωνόταν λαμβάνοντας ένα πλασματικό ενοίκιο για το διαμέρισμά του, ύψους 1.500 ευρώ μηνιαίως συν 300 ευρώ έξοδα, ενώ ο Παντσέρι θα λάμβανε 25.000 ευρώ σε μετρητά, όπως αποκάλυψε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy