Η πρόταση για ενεργότερη εμπλοκή ΕΕ στο Κυπριακό στο επίκεντρο επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Ακολουθούν επαφές σε Αίγυπτο και Ισραήλ

Ακολουθούν επαφές σε Αίγυπτο και Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αρχίζει αυτή την εβδομάδα τις επαφές του στις Βρυξέλλες, με στόχο μεταξύ άλλων την προώθηση της πρότασής του για ενεργότερη εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, έχουν ήδη καθοριστεί συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενώ έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος, συναντήσεις στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον Πρωθυπουργό Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, που προεδρεύει της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, ενώ αναμένεται να διευθετηθεί συνάντηση και με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Στις 23 Μαρτίου το πρωί, και πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, για άμεση άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ενώπιον των ηγετών που συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). Ήδη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και συμφωνήθηκε όπως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πάρει τον λόγο για να αναπτύξει την πρότασή του κατά τη Σύνοδο του ΕΛΚ, της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, σημείωσε ο κ. Λετυμπιώτης.

Ο Εκπρόσωπος είπε επίσης ότι αρχές Απριλίου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένεται να επισκεφθεί την Αίγυπτο, ενώ θα μεταβεί και στο Ισραήλ μετά το Πάσχα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy