Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού, λέει ο νεοεκλεγείς ΠτΔ

Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας, ούτε να είναι η λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως θα πράξει ότι είναι δυνατό για να σπάσει το αδιέξοδο χωρίς να παραβλέπονται οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου στο περιθώριο επίσκεψής του στην ΟΕΒ, την Τρίτη, αν υπάρχει αισιοδοξία για τις επόμενες επαφές του όσον αφορά στο Κυπριακό, μετά και τη συνάντησή του νωρίτερα την Τρίτη με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ήταν μια πρώτη συνάντηση, «προπαρασκευαστική, αν θέλετε και της συνάντησης που θα υπάρξει με τον κ. Τατάρ».

Σημείωσε ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα δεδομένα στο Κυπριακό, «γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις διαφορετικές προσεγγίσεις. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία απολύτως περίπτωση ότι εμείς δεν θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες για να επαναρχίσει ο διάλογος».

«Για εμάς η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας, δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού», πρόσθεσε. Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμός που άρχισε να υλοποιείται πριν την εκλογή του, «και θα συνεχίσουμε».

Σημείωσε ότι υπάρχει «ένα σημαντικό πρώτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου όπου θα υπάρξουν αρκετές συναντήσεις, ενώ, μέχρι τότε θα συνεχιστεί και η προεργασία.

«Θα υπάρξει και σχετική επίσκεψη στην Αθήνα, ανάμεσα σε άλλα θα υπάρξει συντονισμός για το συγκεκριμένο θέμα, και θα πράξουμε ότι είναι δυνατό για να σπάσουμε το αδιέξοδο χωρίς, επαναλαμβάνω, να παραβλέπουμε τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν».

Ερωτηθείς αν υπάρχει απάντηση για συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο και ότι το συζήτησε στη συνάντησή του με τον κ. Στιούαρτ, σημειώνοντας ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy