Για το Κυπριακό ενημέρωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την Πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας

Η πριγκίπισσα χάρισε στον Πρόεδρο ένα ...πορτρέτο της

Η πριγκίπισσα χάρισε στον Πρόεδρο ένα ...πορτρέτο της

Για το Κυπριακό και τις τουρκικές προκλήσεις ενημέρωσε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την Πριγκίπισσα Άννα του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο με σκοπό να επιθεωρήσει το απόσπασμα της Βρετανίας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Η πριγκίπισσα χάρισε στον Πρόεδρο ένα ...πορτρέτο τηςΣύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, την Πριγκίπισσα Άννα υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ακολούθως η Πριγκίπισσα Άννα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Γραφείο του.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε ενημέρωση για την παρούσα φάση του Κυπριακού και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις ενώ συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Κλιματικής Αλλαγής και των τραγικών επιπτώσεων της, καθώς και η ενεργειακή κρίση που δημιουργείται συνεπεία της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δώρισε στην Πριγκίπισσα Άννα ένα ασημένιο αντίγραφο κύλικα του 4ου αιώνα π.Χ, καθώς και ένα άλμπουμ με φωτογραφίες Κυπρίων βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ από την πλευρά της η Πριγκίπισσα Άννα χάρισε στον Πρόεδρο ένα πορτραίτο της.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την χαρά του που υποδέχτηκε την Πριγκίπισσα, σημειώνοντας ότι επανέλαβαν την «κοινή τους επιδίωξη να αναπτύξουν περαιτέρω και να διευρύνουν τους ιστορικούς δεσμούς και τις μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός της οικογένειά μας στην Κοινοπολιτεία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy