Γ.Γ.ΑΚΕΛ: Οι εξελίξεις στην Αμμόχωστο να ενεργοποιούν πρωτοβουλίες

Οι αρνητικές εξελίξεις με την Αμμόχωστο θα πρέπει να μας ενεργοποιούν για ανάληψη πρωτοβουλιών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών στα γραφεία του ΑΚΕΛ και κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις σε σχέση με την Αμμόχωστο, ο κ. Στεφάνου είπε πως οι νέες διεργασίες και εξελίξεις προκαλούν στο ΑΚΕΛ ανησυχίες, προσθέτοντας πως αναμένουν από πλευράς Κυβέρνησης υπεύθυνη ενημέρωση για τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος.

«Είναι φανερό πως η παρέλευση του χρόνου χωρίς λύση στο Κυπριακό αφήνει πολλές παρενέργειες και πολλές αρνητικές συνέπειες επί του εδάφους και τώρα βλέπουμε μια τέτοια αρνητική συνέπεια», είπε.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως από τη μια θα πρέπει να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις του όλου ζητήματος για να αντιμετωπιστεί με την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και ενεργειών. Από την άλλη, την ίδια ώρα, είπε, τέτοιοι είδους προβλήματα και παρενέργειες θα πρέπει να μας ενεργοποιούν για να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση διάρρηξης του παρατεταμένου αδιεξόδου με στόχο να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο που διακόπηκαν για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

«Χωρίς λύση στο Κυπριακό που να απελευθερώνει και να επανενώνει στο πλαίσιο της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα όπως την περιγράφουν τα ΗΕ, τα προβλήματα είναι εκεί και η Τουρκία εκμεταλλεύεται το παρατεταμένο αδιέξοδο για να δημιουργεί τέτοια και άλλα κατοχικά τετελεσμένα επί του εδάφους», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy