Εύα Καϊλή: Στις ισπανικές αρχές έγγραφα για τα 28 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς στον Παναμά

Είναι πλαστά απαντά ο δικηγόρος της

Εύα Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Nέες εξελίξεις για την Εύα Καϊλή μετά από επώνυμη καταγγελία δύο Ισπανών πολιτών.

Εύα Καϊλή, Φραντσέσκο ΤζιόρτζιΣτο Twitter αναρτήθηκε επώνυμη καταγγελία δύο Ισπανών πολιτών, στο γραφείο του Ευρωπαίου εισαγγελέα και στην ισπανική οργάνωση για την καταπολέμηση της διαφθοράς ΑCODAP (Ενωση ενάντια στη Διαφθορά) σχετικά με τους πρωταγωνιστές του Qatargate.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από αποδεικτικά τραπεζικών καταθέσεων, από το περιεχόμενο των οποίων προκύπτει ότι σε λογαριασμούς που διατηρούν η Εύα Καϊλή, ο πατέρας της και άλλα σχετιζόμενα πρόσωπα σε τράπεζα στον Παναμά έχουν κατατεθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ από το Qatar Investment Authority.

Όπως αναφέρει η ACODAP σε γραπτή απάντησή της επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αποδέκτρια της καταγγελίας και του σχετικού υλικού, το οποίο όπως διευκρίνισε επρόκειτο να διαβιβάσει χθες ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών της Ισπανίας.

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Αντεισαγγελέα ΑΠ ε.τ προκάλεσαν όσα «είδαν» το φως της δημοσιότητας, για τρεις ονομαστικούς λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειας της στον Παναμά, με καταθέσεις 28 εκατομυρίων ευρώ, με το Κατάρ, να είναι η χώρα προέλευσης των χρημάτων.

Ο κ. Βουρλιώτης, που έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της Εύας Καϊλή, μόλις ξέσπασε το Qatargate, έχει ήδη δεσμεύσει τους λογαριασμούς της Ευρωβουλευτή, καθώς και λογαριασμούς δύο ΜΚΟ, που ανήκουν στην αδελφή της Μανταλένα, αναμένεται να επεκτείνει την έρευνα του και στον Παναμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στο πλαίσιο της άρσης τραπεζικού απορρήτου θα αναζητήσει από τις Δικαστικές Αρχές του Παναμά στοιχεία, για τραπεζικούς λογαριασμούς της κ. Καϊλή, ή ακόμη και για θυρίδες, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν υπάρχει ροή 28 εκατομυρίων από το Κατάρ, στην ίδια και σε μέλη της οικογένειας της.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας με ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννη Μπουρνούς, που εμφάνισε τραπεζικά έγγραφα, ενώ ανέφερε:

«Ήρθαν στο φως οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε φορολογικούς παραδείσους των εμπλεκομένων στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου. Τρεις λογαριασμοί από αυτούς που βρέθηκαν στον Παναμά ανήκαν στην Εύα Καϊλή, τον πατέρα της Αλέξανδρο Καϊλή και την μητέρα της, Μαρία Ιγνατιάδου.

Βρέθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή. 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή. 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Μαρία Ιγνατιάδου. Σοσιαλιστές μέχρι το μεδούλι οικογενειακώς. Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς και η κατρακύλα δεν έχει σταματημό. Ας είναι καλά η βελγική δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της και ξεσκεπάζει τον βούρκο».

Διαψεύδει ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή

O συνήγορος υπεράσπισης της κ. Καιλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αμφισβήτησε τη γνησιότητα των εγγράφων και μάλιστα ανέφερε ότι:

«Θα στείλουμε άμεσα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τα πλαστογραφημένα έγγραφα, ώστε άμεσα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές στον Παναμά και να πιστοποιηθεί αυθεντικά η πλαστογραφία τους, συγχρόνως δε θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο πλαστογράφος που επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και τους πολίτες».

«Τα έγγραφα που εμφανίζουν το κράτος του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ να δωροδοκούν την Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της σε τραπεζικούς λογαριασμούς ονομαστικούς στον Παναμά είναι προδήλως και εμφανέστατα πλαστά» τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

«Θα ζητήσουμε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει ποιος είναι ο πλαστογράφος και ποιες οι σκοπιμότητές του» συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy