Εύα Καϊλή – Qatargate: Πρώτη δήλωση από τη φυλακή μέσω του δικηγόρου της – Ποιους άλλους εμπλέκει

Η κ. Μετσόλα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπό της

Η κ. Μετσόλα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπό της

«Είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα μια προσωπική ατζέντα την οποία χρησιμοποίησα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ», ανέφερε η Εύα Καϊλή, στην πρώτη δήλωση που έκανε μέσα Η κ. Μετσόλα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπό τηςαπό τις φυλακές, η οποία μεταφέρθηκε δια στόματος του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος  μίλησε στον ΑΝΤ1 Ελλάδας.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε σε ονόματα, υποστηρίζοντας πως οι «εντολές» προήλθαν από το γραφείο της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Η κυρία Καϊλή τονίζει κατ’ αρχήν πως είναι απολύτως ψευδές ότι είχε προσωπική ατζέντα που χρησιμοποιούσε ή πλάσαρε στο κράτος του Κατάρ. Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα πρέπει να ανοιχτεί και να αναπτύξει σχέσεις με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, επειδή ήταν αναπτυσσόμενη περιοχή» ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, και συνέχισε μεταφέροντας τη δήλωση της Εύας Καϊλή:

«Μου είπε ότι ο Γιοζέπ Μπορέλ και η επίτροπος Γιόχανσον ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση για το Κατάρ. Η κ. Μετσόλα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπό της και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής, ενώ διαρκώς ήταν μαζί της κάποιος άνθρωπος της Ευρωβουλής».

Καταλήγοντας ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε: «Είναι λάθος και πλάνη να μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ΕΕ όταν δεν γνωρίζουμε ούτε ελάχιστα από τη δικογραφία», ενώ επανέλαβε πως η πελάτισσά του δηλώνει αθώα.

Ακολούθως ερωτηθείς για την περιβόητη ομιλία υπέρ του Κατάρ στην Ευρωβουλή, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι δεν μπορεί -λόγω του απορρήτου της προδικασίας στο Βέλγιο- να αναφερθεί σε τέτοιες λεπτομέρειες, κι επανέλαβε πως η κ. Καϊλή τού είπε: «Αν πήγα στο Κατάρ και έκανα προσωπική ατζέντα, θα μπορούσε να με κατηγορήσει κάποιος ότι δωροδοκήθηκα για να περάσω τις θέσεις του Κατάρ. Όμως, δεν προσέφερα κάτι στο Κατάρ, άρα γιατί να με πληρώσουν;», ενώ συμπλήρωσε ότι «συνεργάτες της κ. Καϊλή μού είπαν ότι οι δηλώσεις της στην Ευρωβουλή ήταν δηλώσεις που τις υιοθέτησε από τον ILO, τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας».

Κληθείς να σχολιάσει τη φωτογραφία με τα χρήματα που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Le Soir», ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως δεν μπορεί να γνωρίζει εάν αυτά προέρχονται από το σπίτι της κ. Καϊλή ή από άλλους συλληφθέντες, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει και στο κατά πόσον ευσταθούν οι πληροφορίες ότι η ίδια δηλώνει αθώα και επιρρίπτει όλη την ευθύνη στον σύντροφό της.

«Βρέθηκαν χρήματα στην κ. Καϊλή, αλλά αυτά δεν προέρχονται από το Κατάρ, δεν υπάρχει καμία σχέση δωροδοκίας με το Κατάρ, δεν τους έκανε κανένα ρουσφέτι, καμία ανάγκη δεν την είχαν. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2023 είχε αποφασιστεί να πάει να μιλήσει στην Ευρωβουλή ο εμίρης του Κατάρ», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy