Ενδιαφέρον για την προεδρία ΔΗΣΥ εκδηλώνει και η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου

Θέτει ως προϋπόθεση την απόσυρση της υποψηφιότητας των άλλων τριών

Θέτει ως προϋπόθεση την απόσυρση της υποψηφιότητας των άλλων τριών

Ενδιαφέρον για την προεδρία του ΔΗΣΥ φαίνεται να εκδηλώνει και η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Η κ.Δημητρίου είναι έτοιμη να υποβάλει υποψηφιότητα, προτάσσοντας την ενότητα του κόμματος, όπως αποκάλυψε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Χρύσανθος Τσουρούλλης.

Η Αννίτα Δημητρίου μαζί με τους συνεργάτες της είναι στην αναζήτηση των 100 υπογραφών και γι’ αυτόν τον λόγο η Πρόεδρος της Βουλής τις τελευταίες ώρες μαζί με τους συνεργάτες της είναι στα τηλέφωνα. Η κ.Δημητρίου γίνεται δέκτης ισχυρών πιέσεων, ως η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει την ενότητα του κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές όπως ανέφερε ο Χρύσανθος Τσουρούλλης, η Πρόεδρος της Βουλής έχει επικοινωνήσει με τους άλλους 3 βασικούς διεκδικητές προκειμένου να ανιχνεύσει αν υπάρχει έδαφος να αποσυρθούν για χάρη της ενότητας του κόμματος. Η ίδια δεν φαίνεται να είναι διατεθημένη να μπει σε μια κούρσα με 4 υποψηφίους περιλαμβανομένου και της ίδιας.

Για να έχει λοιπόν αντίκρυσμα η πρωτοβουλία της, πρέπει να βρει θετική ανταπόκριση από τους άλλους 3.

Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πληροφορίες δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί η υποψηφιότητα των άλλων τριών που είναι οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Χάρης Γεωργιάδης και Δημήτρης Δημητρίου ενώ αύριο  υπενθυμίζεται ότι κλείνει το θέμα των υποψηφιοτήτων.

Τορναρίτης: Μου τηλεφώνησε η Αννίτα

Ερωτηθείς για το θέμα στο Μεσημέρι και Κάτι ο Νίκος Τορναρίτης είπε πως η κ.Δημητρίου του τηλεφώνησε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας και του εξέφρασε το ενδιαφέρον της να είναι υποψήφια όπως είπε. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ είπε πως η κ.Δημητρίου του είπε ότι την παρακίνησαν πολλοί πολίτες να υποβάλει υποψηφιότητα.

«Εγώ δήλωσα ότι δεν θα υπογράψω οποιαδήποτε υποψηφιότητα γιατί οφείλω να διαφυλάξω τον θεσμικό μου ρόλο ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της παράταξης», είπε ο κ.Τορναρίτης ερωτηθείς για το αν θα στηρίξει την υποψηφιότητα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy