Ε.Ε.: Στον “πάγο” η συζήτηση για ελευθέρωση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων για το Κατάρ

Πρέπει να υπάρξουν αυστηρές επιπτώσεις «για αυτούς που χρημάτισαν, και για αυτούς που χρηματίστηκαν» ανέφερε ο εισηγητής της έκθεσης για την ελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους πολίτες του Κουβέιτ, του Κατάρ, του Ομάν και του Εκουαδόρ, ευρωβουλευτής Έρικ Μάρκαρντ (Πράσινοι, Γερμανία), μετά την ανακοίνωση από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα πως η σχετική έκθεση επιστρέφει για συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση εγκρίθηκε με ψηφοφορία δια χειρός από την Ολομέλεια, βάσει του άρθρου 198 των κανονισμών λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε πως η διαδικασία αυτή δεν έχει επηρεαστεί από διαφθορά. Πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε πως η οποιαδήποτε προσπάθεια επίθεσης στη δημοκρατία μας θα έχει επιπτώσεις» τόνισε ο κ. Μάρκαρντ σε γραπτή δήλωσή του.

«Προς το παρόν, δεν θα προχωρήσουμε με την ελευθέρωση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων για το Κατάρ» πρόσθεσε ο εισηγητής της σχετικής έκθεσης. «Θα πρέπει να αξιολογήσουμε τους κανόνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πώς αυτοί εφαρμόζονται. Πρέπει να υπάρχουν αυστηρές επιπτώσεις για αυτούς που χρημάτισαν, και για αυτούς που χρηματίστηκαν» υπογράμμισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy