Χριστοδουλίδης: Δεν συμβιβαζόμαστε με τα τετελεσμένα της παράνομης εισβολής

Αυτούσια η ανακοίνωση

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για την 48η επέτειο της πρώτης φάσης της τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου 1974.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την πρώτη φάση της βάρβαρης τουρκικής εισβολής. Τιμούμε την μνήμη όλων όσοι έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τιμούμε τους εκτοπισθέντες, τους αιχμαλώτους πολέμου, τους παθόντες και τους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, που κρατούν άσβεστη τη φλόγα του αγώνα για δικαίωση, και παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα τετελεσμένα της παράνομης τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της προσπάθειας για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα, ώστε να γίνει χώρος συνύπαρξης και δημιουργίας για τους νόμιμους κατοίκους της, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας.

Με πνεύμα σύμπνοιας, ομοψυχίας και ενότητας, μακριά από στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις, οφείλουμε να εργαστούμε, ώστε να διεκδικήσουμε το μέγιστο για την πατρίδα μας και τον λαό μας, που δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την επανένωση της πατρίδας μας. Σε αυτό τον αγώνα μάς ενώνει η ευθύνη για το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy