Αβέρωφ Νεοφύτου: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την απόφαση του ΔΗΣΥ στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών

Διασμένος ο ΔΗΣΥ :Κάποιοι υπέρ του Χριστοδουλίδη και άλλοι υπέρ Μαυρογιάννη

Διασμένος ο ΔΗΣΥ :Κάποιοι υπέρ του Χριστοδουλίδη και άλλοι υπέρ Μαυρογιάννη

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την απόφαση του ΔΗΣΥ στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, αφήνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και πριν την συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου.

Διασμένος ο ΔΗΣΥ :Κάποιοι υπέρ του Χριστοδουλίδη και άλλοι υπέρ ΜαυρογιάννηΕισερχόμενος στο Εκτελεστικό και ερωτηθείς αν είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τη θέση του για το τι θα πράξει ο ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε να μην τον ρωτούν τι είπε ο Πρόεδρος ή ο άλφα ή ο βήτα. «Ρωτάτε τους ιδίους, εγώ τοποθετούμαι για το κόμμα μου», είπε.

Ερωτηθείς αν έχουν καθοριστεί συναντήσεις με τους υποψηφίους Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη, είπε πως δεν έχει ακόμα δει το κινητό του τώρα αν έχει κάποια μηνύματα. Πρόσθεσε πως το πρωί είδε πως είχε μήνυμα από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, του οποίου του διαβίβασε πως θα κινηθούν οι διαδικασίες, θα συνέλθει το Εκτελεστικό Γραφείο.

«Η προσωπική μου θέση και πιστεύω αυτή θα είναι και η θέση του Εκτελεστικού Γραφείου, εμείς δεν αρνούμαστε να συναντηθούμε με οποιονδήποτε. Είμαστε δημοκράτες με αξιοπρέπεια, δεχόμαστε το αποτέλεσμα. Αν έχουν κάτι να μας πουν θα τους ακούσουμε», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποια στελέχη έσπευσαν από χθες να πάρουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, είπε: «Θα δούμε την απόφαση για αύριο, το καλύτερο είναι να αποφεύγονται οποιεσδήποτε τοποθετήσεις μέχρι τη λήψη της τελικής απόφασης. Αλλά εντάξει συμβαίνουν και αυτά». «Τώρα θα ασχοληθούμε με μια δήλωση ενός στελέχους όταν κάποιος πήγε απέναντι από το κόμμα του», διερωτήθηκε. Αυτό ήταν μια άμεση “μπηχτή” εναντίον του Νίκου Χριστοδουλίδη, που δεν έμεινε απαρατήρητη.

Ερωτηθείς αν είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, είπε πως όλες οι επιλογές είναι ανοικτές όταν μπαίνεις σε ένα διάλογο. «Θα παρθεί μια απόφαση», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημειώνοντας πως αυτή η απόφαση θα ληφθεί αύριο με τη λήξη του Πολιτικού Γραφείου, το οποίο θα συγκληθεί κατά τις απογευματινές ώρες.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, είπε πως ο ΔΗΣΥ θα δει το ζήτημα πολιτικά. «Είμαστε κόμμα αρχών, δεν είμαστε περαστικοί από την πολιτικοί, ούτε είναι παροδικό  αυτό το ιστορικό κόμμα», κατέληξε.

Δηλώσεις Μαυρογιάννη

Σε δηλώσεις του στην τηλεοπτική  μεσημβρινή εκπομπή  του ΡΙΚ ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τους ανθυποψηφίους του που απέτυχαν να εκλεγούν.Αποκάλυψε ακόμα πως είχε μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ.Ερωτηθείς κατά πόσο έχει ενοχληθεί που κάποιες πληροφορίες φέρουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να έχει τοποθετηθεί υπέρ του Χριστοδουλίδη είπε πως ήταν αναμενόμενο. Ωστόσο δήλωσε πως εντός του ΔΗΣΥ υπάρχουν και άλλες απόψεις υπέρ  της υποψηφιότητας του ιδίου.

Είπε πως το διακύβευμα των εκλογών είναι το κυπριακό και η οικονομία ενώ κατηγόρησε τον Νίκο Χριστοδουλίδης πως αν εκλεγεί θα ενταφιάσει  το κυπριακό.Επιτέθηκε επίσης στο επιτελείο Χριστοδουλίδη για τα θέματα οικονομίας λέγοντας :Τι ξέρουν αυτοί από οικονομία και μιλούν; Τι ξέρουν για το επιχειρείν και τα άλλα ζητήματα οικονομίας και κοινωνικής πολιτικής, διερωτήθηκε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy