Αποφασιστικότητα για επανέναρξη συνομιλιών εξέφρασε στον Μπορέλ ο νέος Πρόεδρος

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο εντός Μαρτίου

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο εντός Μαρτίου

Την αποφασιστικότητά του για επανέναρξη των συνομιλιών εξέφρασε στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Χριστοδουλίδη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο κ. Μπορέλ συνεχάρη τον κ. Χριστοδουλίδη για την εκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει στον κ. Μπορέλ την αποφασιστικότητά του για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου αμέσως, και ταυτόχρονα  μετέφερε την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή με πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΕ στην προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου, αλλά και στη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού, πάντα εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρεται.

Σημειώνεται τέλος ότι οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο εντός Μαρτίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy