Ανδρέας Θεμιστοκλέους: Ευθανασία σημαίνει δολοφονία (vid)

Τις απόψεις τους για το ζήτημα της ευθανασίας εξέφρασαν βουλευτές από διάφορους πολιτικούς χώρους

Τις απόψεις τους για το ζήτημα της ευθανασίας εξέφρασαν βουλευτές από διάφορους πολιτικούς χώρους

Τις απόψεις τους για το ζήτημα της ευθανασίας εξέφρασαν στο Μεσημέρι και Κάτι βουλευτές από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασίας Πολιτών, Σταύρος Παπαδούρης, ανέφερε ότι «χαίρομαι γιατί πλέον υπάρχει μια επιστημονική έρευνα, η οποία δείχνει τουλάχιστον τι πιστεύει ο κόσμος», ενώ πρόσθεσε ότι το ζήτημα αφορά «άτομα με πλήρη συνείδηση και μπορούν οι ίδιοι να πάρουν αυτή την απόφαση. Ευαίσθητο θέμα, με μεγάλη προσοχή και πάρα πολλές ασφαλιστικές δικλείδες». Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρχει το ανθρώπινο δικαίωμα της επιλογής του θανάτου στο πώς και πότε αυτό θα επέλθει.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, παίρνοντας τον λόγο σημείωσε ότι «δεν συγκροτώ απόψεις ιδιαίτερα για τέτοιας φύσεως ζητήματα στη βάση των πρόσκαιρων ποσοστών μιας κοινωνίας, η οποία θέλει οτιδήποτε. Γι αυτά τα ζητήματα οι απόψεις μου είναι διαχρονικές, σταθερές και απ ότι βλέπω εάν γλιτώσουμε από την ευθανασία, θα τις πάρω μαζί μου». Συμπλήρωσε ότι σε ολόκληρη την ΕΕ μόνο τρεις χώρες έχουν υιοθετήσει τις πρόνοιες της ευθανασίας. Αναφερόμενος στην έρευνα, τόνισε ότι «εμένα δεν μου λέει τίποτε γιατί υποθέτω σε κανένα πανεπιστήμιο δεν υπάρχουν ειδικότητες που να ασχολούνται με την ευθανασία. Όλοι όσοι θα μιλήσουμε για την ευθανασία είμαστε αισίως ζωντανοί. Κάποιοι θέλουν να παριστάνουν τον Θεό, κάποιοι θέλουν να αφαιρούν ζωή. Για να το ξεκαθαρίσω πλήρως, ευθανασία σημαίνει δολοφονία. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού. Ούτε Θεοί είμαστε, ούτε θέλουμε να γίνουμε, ούτε θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον καθένα να αφαιρεί ζωή». Όταν του αναφέρθηκε ότι θα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, απάντησε «ξέρετε πόσες ασφαλιστικές δικλείδες μας έλεγαν τότε που θα περνούσε ο νόμος για το χρηματιστήριο; Πόσες για τις τράπεζες; Πόσες για το ΓεΣΥ; Σε όλα τα θέματα δεν λειτούργησαν, ή λειτούργησαν ελλιπώς».

Η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, Σάββια Ορφανίδου, εξήγησε ότι δεν είναι μέλος της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, ούτε έχει ακούσει τη συζήτηση, και ενώ είχε προσωπική άποψη, δεν ήθελε να την εκφράσει δημόσια, αφού στο πάνελ εκπροσωπούσε το κόμμα της. Εντούτοις, είπε ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο και ευαίσθητο θέμα, υπάρχουν επιχειρηματία και από τις δύο πλευρές γι αυτό θα πει την άποψη της στα συλλογικά όργανα του ΔΗΣΥ.

Απαντώντας στον κ. Θεμιστοκλέους ο βουλευτής των Οικολόγων είπε ότι συνολικά έχουν ανάψει το πράσινο φως και για τις τρεις κατηγορίες δέκα χώρες της ΕΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy