Αυξημένα παράπονα για ενοχλήσεις εκλογέων από κόμματα ή επιτελείαλεία

Αυξημένα παράπονα για ενοχλήσεις εκλογέων από κόμματα ή επιτελεια υποψηφίων Προέδρων σε σχέση με τον 1ο γύρο των προεδρικών εκλογών δέχεται κατά των επαναληπτικό γύρο των εκλογών το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαϊδου.

Αντίθετα, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η κ. Λοϊζίδου, από τους επιτόπιους ελέγχους που διενεργηθηκαν σε εκλογικά κέντρα δεν διαπιστώθηκε η όποια παράβαση που να αφορά τις οδηγίες που εξέδωσε το Γραφείο της, για μη αναφώνηση της ταυτότητας του εκλογέα και τα στοιχεία που δικαιούνται να έχουν οι εκπρόσωποι κομμάτων και επιτελείων, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Η Επίτροπος, η οποία προέβη στη δήλωση γύρω στις 14:30, είπε πως σε αντίθεση με τον Α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, κατά τον επαναληπτικό γύρο της 12ης Φεβρουαρίου παρατηρούνται αυξημένα παράπονα για ενοχλήσεις των εκλογέων με τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα από κόμματα ή και επιτελεία.

Πρόσθεσε ότι τα παράπονα καταγράφονται και αντιμετωπίζονται.

Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι στοιχεία για τα εκλογικά κέντρα τα οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι και για τα παράπονα θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.

Σημείωσε ότι είναι επί ποδός ώστε να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy