Τελειώσαμε με το τριπρόσωπο και πάμε για το “διπρόσωπο”

Μαραθώνιος διαβουλεύσεων μεταξύ Συνοδικών για την εκλογή του προκαθήμενου και η ψήφος του λαού ας πάει στα ...κομμάτια

Μαραθώνιος διαβουλεύσεων μεταξύ Συνοδικών για την εκλογή του προκαθήμενου και η ψήφος του λαού ας πάει στα ...κομμάτια

Το αποτέλεσμα του “πρώτου γύρου” των Αρχιεπισκοπικών εκλογών για την επικράτηση  του ¨τριπρόσωπου” έληξε και τώρα “εκείνοι παπάδες εκείνοι τατάδες” δηλαδή οι Συνοδικοί θα Μαραθώνιος διαβουλεύσεων μεταξύ Συνοδικών για την εκλογή του προκαθήμενου και η ψήφος του λαού ας πάει στα ...κομμάτιααποφασίσουν   ποιος θα είναι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Το γεγονός ότι ο λαός απαξίωσε αυτές τις εκλογές με ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες μόνο   30%, δηλαδή το 70% τους γύρισε την πλάτη, φαίνεται να μην ενοχλεί και τόσο τους Αρχιερείς μας οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν μια μαραθώνια κούρσα διαβουλεύσεων για το ποιος θα επικρατήσει από τους τρεις. Πηγές από ρασοφόρους λένε πως η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στους δύο πρώτους, δηλαδή τον Λεμεσού Αθανάσιο και τον Πάφου Γεώργιο ενώ  ο νεαρότερος , ο Ταμασού Ησαϊας θα μείνει εκτός …νυμφώνος.

Και αφού ο λαός τέλειωσε με το τριπρόσωπο και επιβεβαιώθηκε πως η ψήφος του δεν μετρά, τώρα ξεκινά η  κούρσα για το “διπρόσωπο” στις προεδρικές  που θα δωθεί μεταξύ Αβέρωφ και Μαυρογιάννη καθότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης  φαίνεται να είναι  ο επικρατέστερος  και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο.

Α.Γκ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy