Τα παραμύθια της Εύας Καϊλή και πως κατέρρευσαν

Ένας παππούς που δεν ήταν παππούς της και δεν δολοφονήθηκε από κομμουνιστές αλλά από εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου, συνεργάτη των Γερμανών

Ένας παππούς που δεν ήταν παππούς της και δεν δολοφονήθηκε από κομμουνιστές αλλά από εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου, συνεργάτη των Γερμανών

Δέκα δέκα ανέβαινε τα σκαλιά της εξουσίας η υπόδικος σήμερα Εύα Καϊλή

Ξεκίνησε ως στέλεχος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, ως τηλεοπτική παρουσιάστρια, , αργότερα δημοτική σύμβουλος , ευρωβουλευτής και μετά την καταξίωση ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άρχισε να κατεβαίνει τη σκάλα του κακού.

Ένας παππούς που δεν ήταν παππούς της και δεν δολοφονήθηκε από κομμουνιστές αλλά από εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου, συνεργάτη των ΓερμανώνΣτα πρώτα βήματα της ανέλιξης της η Εύα Καϊλή ” κατακεραύνωνε την αριστερά λέγοντας ότι ο παππούς της είχε δολοφονηθεί από κομμουνιστές την περίοδο του Εμφυλίου.”

Η δακρύβρεχτη ιστορία αντικομμουνιστικής υστερίας που έπλασε η ευρωβουλευτής πριν από τέσσερα χρόνια για να κερδίσει πολιτικά εύσημα από το δεξιό ακροατήριο ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά από την σύλληψη της. Αυτή την φορά ωστόσο έχει αρχίσει να βγαίνει και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

Η ιστοσελίδα της ιταλικής Il Giornale αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ στην Εύα Καϊλή και διηγείται ξανά τη φαιδρή ιστορία που σκαρφίστηκε. Αναφέρει, λοιπόν, το καταλυτικό επιχείρημα ότι ο πατέρας της δεν θα μπορούσε να έχει γεννηθεί το 1955 αν ο δικός του πατέρας –ο παππούς της Εύας Καϊλή- είχε δολοφονηθεί στον Εμφύλιο, εκτός κι αν με κάποιο θαύμα η γιαγιά της ήταν έγκυος επί έξι ή επτά χρόνια.

Αφού τα νούμερα δεν έβγαιναν, η Εύα Καϊλή άλλαξε γραμμή πλεύσης και με ανάρτηση της στο Facebook διευκρίνισε ότι ο παππούς της δεν ήταν ο… παππούς της αλλά ο πρώτος σύζυγος της γιαγιάς της, ο οποίος δολοφονήθηκε από κομμουνιστές το 1943. Όπως αποδείχθηκε από την ιστορική έρευνα που πυροδότησε η ανάρτηση ο πρώτος σύζυγος της γιαγιάς της όντως δολοφονήθηκε το 1943 από κάποιον Στάθη Κωνσταντινίδη. Αυτός όμως κάθε άλλο παρά κομμουνιστής ήταν. Αντίθετα, επρόκειτο για εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου ο οποίος είχε καλές σχέσεις με τις αρχές της Γερμανικής κατοχής στην Πιερία και ήταν ερωτευμένος με την γιαγιά της ευρωβουλευτή.

Με λίγα λόγια, η Εύα Καϊλή επιχείρησε να στήσει μια ιστορία, η οποία δεν πατούσε ούτε ελάχιστα στην πραγματικότητα και κατέρρευσε με πάταγο διαλύοντας την αξιοπιστία της. Ακριβώς όπως και ο ισχυρισμός της ότι το Κατάρ είναι «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα».

Ωχ!!!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy