Όσοι διαρρέουν ψευδείς ειδήσεις να διώκονται το ίδιο και όχι επιλεκτικά

Η Αστυνομία δεν έδρασε με τον ίδιο τρόπο για άλλες περιπτώσεις

Η Αστυνομία δεν έδρασε με τον ίδιο τρόπο για άλλες περιπτώσεις

Πολύ ορθά  η Πρόεδρος της Βουλής προχώρησε να  καταγγείλει στην Αστυνομία όσους διαρρέουν  ψευδείς   (Fake news) που αφορούσαν  συγγενικό της πρόσωπο. Πολύ ορθά έδρασε και  η Αστυνομία τόσο άμεσα.

Την ίδια σπουδή και αποτελεσματικότητα δεν είδαμε όμως σε πλείστες τόσες περιπτώσεις προκειμένου να προστατευθεί η υπόληψη  και η  αξιοπρέπεια όσων βρέθηκαν αντιμέτωποι με τέτοιες ανήθικες  και απαράδεκτες πράξεις.

Ενδεικτικά παραδείγματα είναι πολλά. Πρόσφατη η περίπτωση του αρχιδεσμοφύλακα ο οποίος όχι μόνο αθωώθηκε αλλά επιδικάστηκαν  χιλιάδες ευρώ αποζημιώσεις υπέρ του  τα οποία θα καταβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία για τις ταλαιπωρίες που υπέστη και για την ψυχική οδύνη.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι η περίπτωση του τέως Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη  και του τέως βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Τζιοβάννη με ένα βίντεο του  οποίου αμφισβητείται η εγκυρότητα.Μάλιστα γίνεται λόγος για Fake βίντεο  το οποίο μονταρίστηκε για να αποδώσει ψευδείς εικόνες. Και όχι μόνο …

Με αφορμή την κυκλοφορία αυτού του υποτιθέμενου βίντεο σε όλα τα Μ.Μ.Ε , μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικούς σταθμούς,  οι άνθρωποι αυτοί δικάστηκαν  και καταδικάστηκαν ερήμην των δικαστηρίων.

Η Αστυνομία δεν έδρασε με τον ίδιο τρόπο για άλλες περιπτώσειςΤι έκανε η Αστυνομία όταν ακόμη και ο τέως Υπουργός Εργασίας κ.Κ.  Κούσιος είπε και το υβριστικό  “η συμμορία του Τζιοβάννη” ή  όταν άλλοι  επώνυμοι και δημοσιογράφοι χαρακτήριζαν τον  τέως πρόεδρος της Βουλής “η ντροπή της Κύπρου”;

Και αυτά όλα την στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται εδώ και  πάνω από δύο χρόνια και η δίκη τους πάει από αναβολή σε αναβολή.

Η καταστολή και η δίωξη των ψευδών ειδήσεων πρέπει να ισχύει το ίδιο για όλους και όχι επιλεκτικά αναλόγως αξιωμάτων.

Να είναι άραγε τυχαίο όταν πριν μερικά χρόνια   ο τότε Σαουδάραβας πρίγκιπας είχε πει χαρακτηριστικά για τον  Αλ Τζαζίρα ότι παρουσιάζει δηλητήριο σε ασημένιο δίσκο;

Γκ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy